Sport- Pred vise od 400 gledalaca ekipa Radničkog na teškom gostovanju u okviru 11. kola Srpske lige grupa „Vojvodina“ ostvarila je pobedu u banatskom derbiju protiv ekipe Borca iz Sakula. Radnički nastavlja pozitivan niz, ovo je treća uzastopna pobeda za izabranike  trenera Predraga Kandića.

 

Nakon odmeravanja snaga i izjednačene borbe na terenu, u 20. minutu do prve šanse dolazi Borac, nakon što je Milovac dodao Šušnjaru koji šutira sa 5 metara, ali Radović odlično reaguje i sprečava siguran gol.

U 29. minutu pripretio je i Radnički preko Radosavljevića koji dodaje Ķišu, a on loptu glavom šalje tik iznad prečke golmana Kozlovačkog. Milivojev u 39. minutu šalje odličnu loptu za Matića koji prima loptu, uspešno dribla dva igrača i šutira, ali golman Borca brani. Mogli su domaći do vođstva u 41. minutu, ali ih je u tome sprečio golman Radović koji je uspešno odbranio slobodan udarac koji je izveo Smailagić.

Na samom startu drugog poluvremena u 48. minutu golman Borca u šesnaestercu ruši Milivojeva, a ovaj sa bele tačke postiže gol za vođstvo Radničkog od 1:0.

 

Radosavljević u 65. minutu oštro centrira na drugu stativu, ali golman domaćih loše interveniše, a to Jovanov koristi i sa tri metra daje gol za konačnih 2:0 za Radnički.

Veoma teško gostovanje, ali bili smo dovoljno skoncetrisani i agresivni kako smo se  dogovorili u svalčionici i mislim da smo zasluženo pobedili. Prvo poluvreme je proteklo u izjednačenoj borbi, sa malo šansi, dok smo  drugo poluvreme otvorili  golom iz opravdano dosuđenog penala. Posle toga smo kontrolisali igru i dali drugi gol i mirno priveli meč kraju – rekao je nakon utakmice trener Radničkog Predrag Kandić.

 

 

 

FK Borac: Kozlovački Miodrag, Vuković Lazar, Šušnjar Milan, Petrović Marko, Baroševčić Marko, Smajilagić Igor, Milovac Marko, Čigoja Aleksandar, Mitrevski Stevan, Šišnjar Aleksandar, Jeftić Vladimir. zamenici igrača:Gošić Aleksandar, Trojanović Milan, Babin Danilo, Milanović Vukašin, Milovac Stojan.

 

 

FK Radnički:Radović Nemanja, Grbić Nikola, Jovanov Bogdan, Rudan Miodrag, Radosavljević Predrag, Matić Žarko, Milosavljev  Miljan, Kovačević Marko, Kiš Robert, Knežević Đorđe, Zakić Miloš. Zamenici igrača: Jevremov Stefan, Petrov Aleksandar, Šemić Zoran, Krstinić Nikola, Mastilo Marko, Dučić Ognjen, Šarenac  Mile.