Zrenjanin- Rano jutros ekipe JKP „Vododov i kanalizacija“ nastavili su obimne i zahtevne radove na sanaciji havarije velikih razmera na magistralnom vodu na izvorištu, odakle se ceo grad snabdeva vodom, i one se privode kraju.

Po završetku radova postepeno će dolaziti do normalizacije vodosnabdevanja, i očekivanja su da će najkasnije do 14 časova u celom gradu vodonsabdevanje biti redovno i uredno.

Podsećamo da je juče u popodnevnim časovima došlo do havarije na pomenutom magistralnom vodu na izvorištu, da je uz veliko zalaganje radnika našeg preduzeća sinoć deo havarije saniran čime je postignut primarni cilj, a to je da se obezbedi stabilno vodosnabdevanje uz smanjeni pritisak vode u mreži. Tokom noći veći deo grada imao je vodu uz samnjeni pritisak, dok su pojedine višespratnice i pojedini obodni delovi grada bili bez vode. Ista situacija je bila i u toku današnjeg izvođenja radova.

-Moramo istaći da je za ovako specifične radove na cevima magistralnog voda nezahvalno prognozirati tačno vreme otklanjanja kvara, da su zato davane procene, jer uvek postoji realna mogućnost da dođe do neplanirana dešavanja-rekao je  Siniša Gajin, dipl. inž. rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija
JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ se ovom prilikom još jedanput zahvaljuje sugrađanima na strpljenju i razumevanju.