Zrenjanin- Novi projekat Kulturnog centra Zrenjanina i njegova prva faza realizacije, sinoć je predstavljen javnosti u izložbenom salonu Kulturnog centra. Reč je o izložbi fotografija „Grad u arhitekturi/Arhitektura u gradu 18/17 – Bečkerek-Petrovgrad – Zrenjanin. Projekat je nastao kao zajednička ideja više autora koji su u okviru oblasti svog profesionalnog delovanja – pažnju usmerili na modernu gradsku arhitekturu.

Postavka obuhvata fotografije objekata, autora Jovana Njegovića Drndaka, koje su kao značajne mapirale i stručno obradile dipl. inž. arh. Jelka Đorđević i istoričarka umetnosti, Vesna Karavida. Dizajn izložbe je uradila Danka Ječmenica.

Na otvaranju su govorili: dipl. inž. arhitekture – Jelka Đorđević, istoričarka umetnosti – Vesna Karavida, Sandra Banjanin – koordinatorka projekta, Vladimir Đurić – programski direktor Kulturnog centra Zrenjanina i Ivana Boroja – pomoćnica Pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama – zadužena za sektor umetničkog stvaralaštva – koja je i otvorila izložbu.

 

Pokrovitelji izložbe su: Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Grad Zrenjanin.