Kompanija Gomex ima čast da vam predstavi veoma interesantan bend modernog džez izraza – „Space Tigers”, koji će nastupiti u Zrenjaninu u sredu 01. novembra u klubu „Kafemat“ i to neposredno nakon zapaženog nastupa na 33. Beogradskom džez festivalu.

Space Tigers osnovali su u Berlinu hrvatski saksofonista Grgur Savić i naš gitarista Vanja Kevrešan. Uz američkog bubnjara Vegu Džisusa, trojica sofa-tehno-džez-surfera predstavljaju muziku izvan stilskih granica, koja će se naći na debiju za švajcarski Unit Records. Zovite to džez, grandž, fank ili elektro – sasvim je nebitno, u pitanju je tipični berlinski umetnički izraz.

Sada već svetski etablirani jazz gitarista Vanja Kevrešan, rođeni je Zrenjaninac. Završio je osnovnu i srednju muzičku školu u Zrenjaninu. Nakon toga upisuje Jazz akademiju u Gracu u Austriji, odakle ga talasi jazza nose svuda po Evropi i svetu. Dug je spisak bitnih velikana svetske jazz scene sa kojima je nastupao Kevrešan, ali navešćemo samo neke:  Karl Ratzer, Peter Herbolzheimer, Fritz Pauer, Vojkan Jocić, David Jarh, Stjepko Gut, Tom Lellis, Ed Neumeister, Bernd Luef, Kolja Gjoni, Heinrich Von Kalnein, Jelena Jovović, Predrag Revishin, Sava Miletić, Robert Jukić, Carrol Cass, Roland Wesp, Joe Kaplowitz, Lela Kaplovitz, Maja Grgić, Daniel Noesig, Wolfgang Reiner, Tonc Feinig, Martin Harms, Dušan Novakov, Miles Griffith, Eric Harland, Joe Sanders, Vasil Hadžimanov, Miša Blam i mnogi, mnogi drugi. Danas Vanja Kevrešan predaje u Berlinu, Gracu i Beogradu.

S obzirom na činjenicu da je Vanja Kevrešan baš u Zrenjaninu napravio svoje prve muzičke korake, od ovog nastupa očekuje se posebna toplina i prisnost.

Budite u Kafematu 01. novembra!