Politika- Posle sramne presude kvazi suda u Hagu, gde je komandant Vojske Republike Srpske, general Ratko Mladić, osuđen na doživotnu robiju , čekali smo sa saopštenjem i oglašavanjem misleći da će se stranke kojima su puna usta srpkog nacionalizma i borbe za interese srbskog naroda, ma gde god bio oglasiti.Avaj, prevarismo se, jer već nekoliko dana posle presude , listajući portale i čitajući lokalne medije nismo naišli na komentare stranaka iz okruga, o presudi đeneralu Ratku.

Budući da je Srbija okupaciona zona, nismo se tome začudili.

Osećamo potrebu u ime naše stranke i svih Srba kojima je Srbija i Republika Srpska u srcu da kažemo sledeće :

Mi presudu ne prihvatamo, ma kakva ona bila. Neće se tu ništa promeniti, Mladić će uvek biti naš heroj, a Haški sud, nelegitiman sud stvoren da presuđuje samo Srbima. Uz tebe smo Đenerale, gde god bio.

Nisu oni sudili samo našem Ratku, sudili su celoj Srbiji. Borbi je bilo, žrtava sa obe strane, ali u Srebrenici nikako nije bilo genocida. Posle ove presude,naša borba će biti veća, da dokažemo istinu. U Srebrenici ne postoje dve istine….

Ratko ! Hvala ti za slodobnu Republiku Srpsku, ako Bog da u skoro vreme ujedinjenu sa Republikom Srbijom.Hvala ti što nisi dozvolio genocid nad srpskim stanovništvom,kao u prethodnim ratovima, gde sinovi nisu upamtili đedove i očeve.

General Mladić je stao ispred hordi zla kada su zapretile njegovom narodu, tim svojim postupkom potvrdio je da srpski narod još uvek u svojim redovima ima heroje. Tako se ulazi u legendu još za života. Tako se postaje svetionik koji obasjava put potomcima, primer koji pokazuje šta i kako treba raditi kada zlo zapreti opet.

Ovom presudom Đeneral postaje besmrtan dok njegovi dželati će morati dati odgovore na mnoga pitanja, kad-tad!

Na kraju bi citirali Njegoša koji veli: Obiliću zmaju plemeniti ko te gleda blješte mu oči, vazda će te svetkovati junaci! Na kraju poručujemo još jednom po ko zna koji put , da se država pobrine za tretman svih haških sužnjih i da se svima omogući lečenje u ljudskim uslovima. Kako radili, tako nam Bog pomogao!

Srpska demokratska stranka Zrenjanin o Vavedenju leta Gospodnjeg 2017.