Zrenjanin-  Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez  danas je posetio Zrenjanin i obišao OSŠ „9. maj“ gde je sredstvima Pokrajinskog sekretarijata u iznosu od milion dinara završeno renoviranje fiskulturne sale.  Izvršena je zamena dotrajale stolarije, svih prozora, postavljena su nova zaštitna ojačanja na prozorima i radijatorima, obnovljen je parket, okrečeni zidovi i plafon.

 

 – Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je podržao projekat sanacije i adaptacije fiskulture sale  OSŠ „9. maj“, jer je bila u lošem stanju i drago mi je da je deca već  koriste. Potrudićemo se da i u narednom periodu  podržimo sve škole ovog tipa, jer je neophodno da  deci stvorimo dobre uslove kako bi kvalitetno pohađali nastavu fizičkog vaspitanja- rekao je Vladimir Batez pokrajinski sekretar za sport i omladinu.

On je istakao da je Grad Zrenjanin izuzetan partner Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu i najavio da će sledeće godine Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu  podržati veliki broj projekata sanacije školskih igrališta, dvorišta, objekata..

 

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima upriličio je prijem za Vladimira Bateza u Plavom salonu Gradske kuće, a zatim su obišli renoviranu salu OSŠ „9. maj“, kao i objekat koji  se gradi u dvorištu škole.

-S obzirom da ovu školu pohađaju deca sa usporenim  i oštećenim razvojem psiho-motorike kretanje je jako važno za ovu decu i zbog toga su nama učionice manje bitne, a više senzorne sobe, kabineti za redukaciju psihomotorike i upravo ova fiskulturna sala  nama mnogo znači. Vrednost ovog projekta je mnogo veća od milion dinara jer 250 učenika naše škole konačno mogu da imaju nastavu fizičkog vaspitanja koji je bezbedan, topao  i lep prostor-rekla je Snežana Oluški Vlačić direktorka OSŠ „9. maj“.

Ona je  istakla  da je Grad Zrenjanin za nov objekat u dvorištu škole dao 16 miliona, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje 3 miliona dinara, kao i  da je potrebno još 6 miliona 700 dinara da bi se objekat završio  i da očekuje da, ako bude prihvaćen projekat kojim je škola aplicirala ispred Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da do kraja marta naredne godine ova zgrada može da bude završena.

Završava se nov objekat u dvorištu škole

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić posle obilaska OSŠ „9. maj“ istakao je da je ova škola jedna  od najboljih  ustanova ovog tipa ne samo u Srbiji, nego i u regionu.

-OSŠ „9. maj“ je jedna od prijoriteta Gradske uprave, do sada smo uložili 16 miliona dinara u nov objekat, očekujemo da ćemo ga sledeće godine završiti i da dati na upotrebu našoj deci i siguran sam da će i ova škola dobiti na još boljem kvalitetu – rekao je Janjić.

-Zahvaljujem se Pokrajinskom sekretaru za sport i omladinu gospodinu Batezu i njegovim saradnicima, jer nas prati na svim projektima koje imamo i to je poseban  kvalitet koji imamo od kada je on na čelu ovog  sekretarijata. Ovo je jedan od manji projekata  koji radimo zajedno, a 2018. godina će sigurno biti jedna od uspešnijih, jer znamo šta šta smo pripremili i koliko je sredstava opredeljeno za Zrenjanin- rekao je Janjić i najavio revitalizaciju Gradskog stadiona, kao i deuge projekte u saradnju sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu u narednoj godini.