ZRENJANIN- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu, povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, preduzimaće pojačane mere i aktivnosti u kontroli i regulisanju saobraćaja, u cilju bezbednog i efikasnog odvijanja saobraćaja na putevima.

U toku predstojećih praznika očekuje se znatno povećana frekvencija saobraćaja na svim putnim pravcima, te se stoga savetuje svim vozačima da prilagode brzinu kretanja vozila gustini saobraćaja na putevima.

Za ovaj vremenski period karakteristična je pojava magle i sumaglice, posebno na putnim pravcima koji se protežu duž rečnih korita Srednjobanatskog okruga, kao i na mostovima i nadvožnjacima. Magla i sumaglica smanjuju vidljivost, te je potrebno prilagoditi brzinu kretanja vozila trenutnoj vidljivosti. Na putnim pravcima uz rečna korita, zbog povećane vlažnosti vazduha i kondezacije kolovozi su mokri, a zbog niske temperature stvaraju se led i poledica, te se vozačima preporučuje poseban oprez i smanjenje brzine kretanja vozila.

Savetuje se svim učesnicima u saobraćaju da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, a posebno propisa koji regulišu ispunjenost opštih uslova za učestvovanje vozača i vozila u saobraćaju (tehnička ispravnost vozila kao i posedovanje zimske opreme).

Policijski službenici saobraćajne policije će svojim prisustvom na terenu delovati pre svega preventivno, a protiv počinilaca prekršaja preduzimaće Zakonom propisane mere. Posebna pažnja će biti usmerena na kontrolu vozača u pogledu poštovanja propisa, koji se odnose na upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci i brzine kretanja vozila.