Predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović sumirao je rezultate rada u protekloj godini, najavio planove za 2018. godinu, ali istakao da Opština Sečanj ima negativan prirodni priraštaj i da je  preduzeto niz mera kako bi se taj trend zaustavio. Izuzetak u ovoj opštini je naseljeno mesto Jarkovac koje protekle godine nema negativnu stopu nataliteta, a u prilog tome govori podatak da je u ovoj školskoj godini upisano dvadeset dva đaka prvaka.

On je izneo nekoliko mera koje je opština Sečanj preduzela kako bi se stanje u ovoj opštini popravilo.

-U okviru populacione politike sedam bračnih parova je uz pomoć sredstava republike, finansijski potpomognuto u procesu vantelesne oplodnje. Rekonstruisane su  škole u naseljenim mestima Jaša Tomić, Krajišnik i Sutjeska i preuređeni toaleti u  vrtićima u Sečnju i Krajišniku. Krajem 2017. godine uz pomoć Komesarijata za izbeglice dodeljene su tri kuće u Krajišniku, Boki i Sutjesci- rekao je  Predrag Rađenović predsednik opštine Sečanj.

-Veliku pažnju pružamo obrazovanju dece, tako da je  i dalje prevoz  za đake Srednje škole „Vuk Karađić“ besplatan, dok se prevoz učenika za Zrenjanin sufinansira do 50%, za socijalno ugrožene porodice i ceo iznos. Boravak u učeničkom domu se sufinansira do 50 %. Tradicionalno 27. januara na „Svetog Savu“ svi studenti sa teritorije ove opštine Sečanj sa prosekom ocene 8 i više, nagrađuju se sa po 20 hiljada dinara i prigodnim poklonom- istakao je Predrag Rađenović.

 

-Uz pomoć sekretarijata za sport koji je dodelio milion dinara uspeli smo da  uredimo prostorije Fudbalskog kluba Krajišnik- rekao je Rađenović i podsetio da je fudbalski klub Krajina iz Krajišnika prvak Područne lige.

 

Opština Sečanj i Jaša Tomić uz  podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo protekle godine organizovala je prvi Sajam poljoprivrede JAŠA TOMIĆ 2017. Predsednik opštine najavio je konkurs za pčelare za nabavku  novih društava.

-Opština Sečanj pomaže Lovački dom „Krajišnik“ kojem je popravljen krov, a u Lovačkom domu u Sečnju urađen je sanitarni čvor. Sutjesci smo pružili pomoć za nabavku fazana, a Boka, Sutjeska, i Šurjan dobili su novčana sredstava koja su im bila potrebna- rekao je Rađenović.

ZAPOŠLJAVANJEM VELIKOG BROJA STANOVNIKA OPŠTINE SEČANJ U KOMPANIJI „DRAXELMAIER“ SMANJEN JE BROJ PRIMALACA SOCIJALNE POMOĆI

Predrag Rađenović istakao je  da je nenajanvljeno zatvaranje pogona CIMOS-a u Sečnju ostavilo oko 130 radnika bez zaposlenja, ali i da je problem rešen. Preko 300 ljudi  zaposleno je u kompaniji  „Draexlmeier“. On je dodao da je to znajačajno uticalo na smanjenje broja primalaca socijalne pomoći.

Jedna od najozbiljnijih kompanija je „Sveti Nikola“ i pogon smrznutih proizvoda od povrća“Friglo“ u Sutjesci u kojoj je zaposleno 80 ljudi. Krajem aprila očekujemo da će ista kompanija otvoriti i pogon za zamrznute proizvode od testa i to u Sečnju što bi bila šansa za zaposlenje još 60 ljudi- rekao je predsednik opštine Sečanj.

 

Predrag Rađenović predsednik opštine Sečanj najavio je da je u planu izgradnja jezera za sportski ribolov i da će krajem janura u Predškolskoj ustanovi biti otvoreno odeljenje jaslenog uzrasta.

Pogledajte video prezentaciju šta je  sve urađeno u 2017. godini u opštini Sečanj: