ZRENJANIN- U petak, 26. januara 2018.godine, direktor JKP „Čistoća i zelenilo“ Zoran Protić,uručio je LCD televizor direktorki OŠ “ Dr Jovan Cvijić“ u Zrenjaninu, Biljani Jovanov.Televizor će se koristiti za aktivnosti učenika u produženom boravku ove škole.

Učenici OŠ „Dr Jovan Cvijić“ bili su vredni i sakupili su veliku količinu plastičnih čepova koje je preuzelo naše preduzeće.Na ovakav način želimo da motivišemo i podstaknemo i druge škole da se priključe akcijama sakupljanja cepova i što više kod najmlađeg uzrasta podignu svest o ekologiji i zaštiti životne sredine, istakao  je direktor Zoran Protić.

Godišnjim planom rada OŠ „Dr Jovan Cvijić“ definisane su, između ostalog, i  aktivnosti Tima za uređenje životne sredine „Mladi ekolozi“. Cilj rada Tima je zaštita i unapređenje životne sredine, razvijanje ekološke svesti učenika, kao i njihovo aktivno uključivanje u zaštitu životne sredine. Zajedničkom aktivnošću učenika, nastavnika i roditelja u toku prethodnih godina realizovali smo niz projekata, a dobitnici smo i više nagrada na polju ekologije. Putem akcije sakupljanja čepova, uspostavljena je saradnja sa JKP „Čistoća i zelenilo“. Zahvaljujući LCD televizoru,  biće unapređena i  osavremenjena nastava, ali je i motiv za dalju akciju prikupljanja čepova još veći, rekla direktorka škole, Biljana Jovanov i zahvalila se direktorku JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin, Zoranu Protiću na razumevanju i podršci u akciji sakupljanja čepova.