Zrenjanin- Milan Krkobabić, ministar u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća boravio je juče u Zrenjaninu i otvorio prvi Sajam zemljoradničkog zadrugarstva i mladih domaćina sela Srbije – „Mladenci“, koji se  održava u sajamskoj hali „Medison“.

„Ovo je sjajna manifestacija i sve se vrti oko toga da selo ponovo stavimo u žižu interesovanja i da pokušamo da u selima u Srbiji stvorimo uslove da mladi ljudi imaju mogućnost izbora, ne da ih zadržimo u selima, već ponudimo mogućnost izbora“, rekao je Milan Krkobabić.

U okviru  nove sajamske smotre na sajamskoj mapi naše zemlje održaće se brojne tribine i savetovanja na temu poljoprivrede i života na selu, sa centralnim tematskim skupom „Razvoj organske proizvodnje u Srbiji“. Biće organizovan i celodnevni kulturno-umetnički program uz promocije prehrambenih i zanatskih proizvoda.

 

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Vlade Srbije – Kabineta za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća i Srpske akademije nauka i umetnosti.

Na Sajmu  prisustvuje preko 2.000 učesnika iz više od stotinu Opština Republike Srbije zemljoradničkih zadruga, proizvodno privednih udruženja, asocijacija, klastera i organizacija.

Sajam će biti otvoren do 24. marta 2018. godine.

 

Izvor:zrenjanin.rs