Foto:Aleksandar Blanuša

Zrenjanin- Ugovor o donaciji za  „Muzej piva“ u Zrenjaninu potpisan je, 21. marta, u prostorijama Turističke organizacije grada Zrenjanina. Ispred firme „Lavovi 015“ iz Šapca, donatora koji je na licitaciji januara ove godine kupio „Zrenjaninsku pivaru“ potpisao ga je Ivan Marinković, suvlasnik a ispred Turističke organizacije direktor Zoran Ljubotina. Radi se o vrednoj donaciji koja obuhvata sređivanje gornja dva sprata, mlinove, elevatorski sistem i niz vrednih eksponata. Potpisivanju ugovora prethodio je radni sastanak kom su prisustvovali direktor Turističke organizacije Šapca Srđan Mitrašinović, zatim Božidar Katić član gradskog veća Šapca zadužen za turizam, obrazovanje i informisanje, Nikola Marinković, suvlasnik firme „Lavovi 015“,  Sanja Kostić Petrović, pomoćnica direktora To Zrenjanin i saradnici za turizam Jaroslav Stavanov i Vojislav Cvejić.

 

 

„Prijatno sam iznenađen saradnjom koja je uspostavljena i zahvaljujem na ovoj za nas značajnoj donaciji. Da nije bilo vas sve ovo bi bilo mnogo komplikovano.“ izjavio je ovom prilikom direktor TO Zrenjanin Zoran Ljubotina koji je zajedno sa svojim saradnicima upoznao goste iz Šapca sa našim potencijalima i manifestacijama i pozvao ih da budu deo ovogodišnje „Banatske bajke“ što su oni sa velikim zadovoljstvom prihvatili.

Što se tiče TO Šabac, prema rečima direktora TO Srđana Mitrašinovića ovaj grad ima šta da ponudi svima koji ga posete. U poslednje vreme akcenat se stavlja na razvoj ruralnog turizma, a u ponudi su 33 manifestacije. Sve veća zainteresovanost je i za Cer, a Šabac posećuju mnogobrojne ekskurzije iz svih delova naše zemlje.

 

„Brat i ja sve radimo zajedno, tako smo se odlučili da doniramo opremu i da napravimo saradnju sa Zrenjaninom. Ovo nije prvi put da smo u vašem gradu, a želja nam je da i dalje učestvujemo.“ rekao je Nikola Marinković, suvlasnik firme „Lavovi 015.

 

Božidar Katić, član gradskog veća zadužen za turizam, obrazovanje i informisanje Šapca kaže da su centralna jezgra dva grada vrlo slična i da postoji mnogo toga zajedničkog. Kod njih je nova strtegija za razvoj turizma urađena 2016. godine i od tada su krenuli sa modifikacijom svega što su do sada imali. Tu je Hipodrom, zatim čuvena „Čivijada“ i niz sportskih i manifestacija na vodi koje imaju dugogodišnju tradiciju. Veliku atrakciju predstavlja i „Ruža lipolista“ koja će ove godine biti održana po 24.put.

 

„Drago mi je što sam prisutan i uključen u sve ovo i što mogu da pomognem u očuvanju nečega vrednog. Tu sam da propratim i dalje aktivnosti.“ izjavio je neposredno pre potpisivanja ugovora Ivan Marinković, suvlasnik firme „Lavovi 015“.

 

 

Saradnja je uspostavljena i prvi koraci su napravljeni. Rezultati će biti vidljivi vrlo brzo, počev od ove značajne donacije pa do predstavljanja gradova Šapca Zrenjaninu i Zrenjanina Šapcu.

Foto:Aleksandar Blanuša