Pobednička ekipa – Real Madrid U16

Sport – Pred mnogobrojnom publikom u Kristalnoj dvorani završen je četvrti po redu Petrovgrad Basketball U16 Kup. Ovogodišnji pobednik turnira je ekipa Real Madrida, koja je u finalu savladala ekipu Stella Azzurra rezultatom 79:72. Turnir je imao  humanitarni karakter i  prikupljeno je preko 110.000 dinara.

Drugoplasirana ekipa – Stella Azzurra U16

Treće mesto pripalo je reprezentaciji Crne Gore koja je savladala ekipu Petrovgrada rezultatom  87:69. Pre finalnih utakmica održano je takmičenje u zakucavanju i šutiranju trojki. Najbolji u zakucavanju bio je Kasper Klasček, a u šutiranju trojki Vilhem Falk, obojica iz ekipe Stella Azzurra iz Italije. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Marsijal Ričard iz pobedničke ekipe Real Madrida. Proglašena je i najbolja petorka turnira: Ruben Lopez (Real Madrid), Jaroslav Njago (Lokomotiva Kuban), Abramo Pene (Stela Azura), Aleksa Bulajić (Crna Gora) i Stefan Ratković (Petrovgrad).

Treće mesto – Reprezentacija Crne Gore U16

Turnir je održan u organizaciji KK Petrovgrad, a pod pokroviteljstvom grada Zrenjanina i uz podršku kompanije Gomex. Sav prikupljen novac na ovogodišnjem turniru biće doniran fondaciji „Zajedno za Život“ koja pomaže oboleloj deci i njihovim porodicama u procesu lečenja.

MVP Turnira

Nagrade na kraju turnira uručili su Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika, Bogdan Obradović, podpredsednik olimpijskog komiteta, Darko Karan predsednik KSV-a, Petar Lambić, bivši reprezentativac, Dragan Ranisavljević, finansijski direktor kompanije „Gomex“ kao i Jovan Simić, osnivač organizacije „Zajedno za život“. Domaćin turnira i predsednik KK Petrovgrad Stanoje Novaković  na kraju ceremonije uručio je Jovanu Simiću osnivaču humanitarne organizacije „Zajedno za život“, dresove svih ekipa  koje su učestvovale na ovogodišnjem turniru.

Najbolja petorka turnira

Stanoje Novaković i Jovan Simić