Zrenjanin- Nakon takmičarskog dela u subotu 10. marta 2018. godine u Svečanoj sali MŠ “Josif Marinković“ održan je završni koncert najuspešnijih takmičara. Po oceni stručnog žirija sa AU Novi Sad i FMU Beograd, izabran je laureat takmičenja, studentkinja iz Novog Sada Anđela Stanković.

Među najmlađim učesnicima iz muzilke škole „Josif Marinković“ takmičili su se: Bojana Bajčetić, Teodora Prlinac Milanov, Petra Tomašev i Dino Šarvari i osvojili srebrne i bronzane plakete.

-Čestitam svim učesnicima Festivala, kao i njihovim profesorima koji su se potrudili da nam još jednom dočaraju lepotu ovog instrumenta. Posebno mi je drago što smo na ovogodišnjem Festivalu čuli izvođenja studentkinja iz Novog Sada i Beograda, koje su na visoko profesionalnom nivou izvele svoje programe, te su naši mladi harfisti imali priliku da čuju rezultat dugogodišnjeg rada vežbanja harfe. Takođe mi je drago da raste ineresovanje za ovim instrumentom. Hvala Gradu i Gradonačelniku gdin-u Janjiću na pomoći pri organizaciji Festivala i prepoznavanju potreba koje učenici i nastavnici u Muzičkoj školi imaju u želji da se što bolje predstave u gradu i šire-  rekla je direktorka Danijela Radaković Derikrava.