U organizaciji zrenjaninske igraonice „Moj mali svet“ i dečijeg dućana „Ogi“ na Trgu slobode u Zrenjaninu održan je četvrti po redu festival za decu pod nazivom „Uskršnje jaje“. Generalni pokrovitelj je, kao i prethodnih godina, bila kompanija GOMEX.

 

Izuzetan odziv dece i roditelja gotovo pola sata pre početka bio je dobar pokazatelj da će „Uskršnje jaje 4“ biti događaj o kojem će se pričati. Za male drugare organizatori su pripremili niz zanimljivih igrica, pažljivo biranih u skladu sa starosnom dobi takmičara. Bilo je tu trke u džakovima, sakupljanja šargarepa… Svaki učesnik igara bio je nagrađen prigodnim paketima GOMEX-a i drugih partnera koji su učestvovali u organizaciji ovog dešavanja. Naravno, plasmani su bili u potpuno drugom planu, jer je cilj pre svega bilo druženje, igra i zabava.

  

  

 

Mali umetnici imali su prilike da pokažu svoja crtačka umeća u likovnoj radionici, a naša kompanija potrudila se da njihovi radovi budu izloženi na specijalno kreiranom, velikom Uskršnjem jajetu u svojevrsnoj Uskršnjoj šumi. Podršku ovom događaju pružili su i članovi zrenjaninskih sportskih i plesnih klubova, koji su prisutnim mališanima i njihovim roditeljima pokazali čime se bave na treninzima i probama. Posetioci su bili u prilici i da se bolje upoznaju sa aktivnostima Udruženja „Čep za hendikep“ i kroz donaciju plastičnih čepova na štandu samog udruženja pomognu rad ove organizacije.

 

Raduje podatak da je ove godine dosta posetilaca došlo iz okolnih gradova, pa je tako na Trgu Slobode u Zrenjaninu bilo dece iz Kikinde, Vršca, Pančeva…

Na kraju, organizatori i predstavnici kompanije GOMEX sa zadovoljstvom su konstatovali da je ovako dobar odziv dece i njihovih roditelja na festivalu „Uskršnje jaje 4“ motiv više da sledeće godine ovaj događaj bude još bolji i sadržajniji.