Vesti- „Otvaranje novih radnih mesta, bez obzira da li su u pitanju domaći ili strani investitori, veće plate za sve zaposlene prioritet su mog rada i rada moje administracije, i tako će biti i ubuduće”, rekao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, komentarišući aktuelne podatke o značajnom porastu broja zaposlenih u našem gradu i najavi otvaranja novih hiljadu radnih mesta samo u ovoj godini.

Preko tri hiljade novozaposlenih je bilo u prošloj godini, a gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je u nekim kompanijama udvostručen broj novih radnih mesta, posebno što su u njima i zarade povećane.

Taj trend, očekuje on, biće nastavljen i otvaranjem novih proizvodnih pogona poput kompanije “Eseks” čija izgradnja fabrike uveliko napreduje u industrijskoj zoni “Jugoistok”, kao i drugih investitora koji su započeli izgradnju proizvodnih hala.

Gradonačelnik Janjić je ukazao da su bolji standard i veće plate za sve Zrenjanince, na čemu radi, u skladu sa politikom koju vodi Vlada Srbije i predsednik Aleksandar Vučić.