Zrenjanin- Šesta sezona velikog dečjeg kviza SuPersu počinje u subotu, 5. maja 2018. godine. Reč je o takmičenju koje je namenjeno učenicima viših razreda osnovnih škola Srednjobanatskog okruga.

Na ovogodišnje takmičenje prijavilo se 16 škola sa 21 ekipom. Kviz se održava u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanin,a a počinje  u subotu, 5 maja. Takmičenje će se odvijati u terminima od 10, 11, 12 i 13 časova.  

Prvog dana, od 10 časova takmiče se ekipe OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina – prva ekipa, OŠ „Bratstvo“ – Aradac – ekipa 1 i OŠ „2. Oktobar“ iz Zrenjanina – ekipa 1. U terminu od 11 časova takmiče se: OŠ „Bratstvo“ iz Aradca – druga ekipa, OŠ „Branko Ćopić“ iz Lukićeva i OŠ „2. Oktobar“ iz Zrenjanina – ekipa 2.  U terminu od 12 č. – takmiče se OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ – Zrenjanin, OŠ „Uroš Predić“ iz Orlovata i OŠ „Petar Petrović Njegoš“ iz Zrenjanina.  I u poslednjem terminu od 13 časova – svoje znanje iz opšte kulture i velikog broja naučnih disciplina proveriće još tri školske ekipe i to: OŠ „Sveti Sava“ iz Žitišta, OŠ „Jovan Dučić“ iz Kleka i OŠ „Đura Jakšić“ iz Zrenjanina. U subotu, 12. maja očekuje nas u terminu od 10 časova nadmetanje u znanju ekipa – OŠ „Dr Jovan Cvijić“ iz Zrenjanina – ekipa 1, OŠ „Dositej Obradović“, takođe iz Zrenjanina – ekipa 1 i OŠ „Aleksandar Sabovljev“ iz Ečke. U terminu od 11 časova takmiče se ekipe: OŠ „Stevan Knićanin“ iz Knićanina, OŠ „Dr Jovan Cvijić“ – ekipa 2 iz Zrenjanina i OŠ „Žarko Zrenjanin“ – ekipa 2 iz Zrenjanina. Sa početkom u 12 časova takmiče se OŠ „Bratsvo jedinstvo“ iz Belog Blata, OŠ „Dositej Obradović“ iz Farkaždina i OŠ „Dositej Obradović“ – ekipa 2 iz Zrenjanina. Veliko finale – poslednji takmičarski dan predviđen je u subotu, 19. maja – kada ćemo saznati i konačne pobednike, najuspešnije učenike ovogodišnjeg kviza. Svi takmičari biće nagrađeni prigodnim poklonima sponzora a pobednici  će osvojiti vredne nagrade u vidu putovanja. 

Prijatelji SuPersu kviza su: Persu marketi, Mrkšićevi Salaši, Mlekara – Zott, Knjižara – „Birooprema“,  Kraljeva voda, Akvapark „Petrolend“ – Bački Petrovac i Akvapark Jagodina. 

Takmičenje je eliminatornog karaktera. Finalni krug takmičenja čine tri ekipe – pobednice svakog pojedinačnog takmičenja.  Žiri u sastavu: Rako Tomović – profesor istorije  koji je i predsednik žirija, Ivana Sabo – profesorka biologije i Vladimir Đurić – programski direktor Kulturnog centra Zrenjanina – pratiće takmičenje i tačnost pitanja i odgovora učesnika SuPersu kviza. Kviz je otvoren  za javnost.