Zrenjanin- U Multimedijalnoj sali Gradske kuće danas je promovisano novo izdanje almanaha „Zrenjaninski sport 2017“ koji izdaje Sportski savez grada Zrenjanina u saradnji sa Gradom Zrenjaninom,  Gradskom narodnom bibliotekom „Žarko Zrenjanin“ i NIP „Zrenjanin“.

O publikaciji „Zrenjaninski sport 2017“ na današnjoj konferenciji govorili su Vukosava Đapić Atanacković generalni sekretar SSGZ, pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, Bojan Mijatov direktor JU „Sportski objekti“, Miroslava Najdanovski plivačica, urednica sportske rubrike lista „Zrenjanin“ Biljana Mandić i glavni urednik lista „Zrenjanin“ Dalibor Bubnjević.

-Najnoviji almanah Zrenjaninskog sporta 2017, predstavlja jedan obimni integral informacija, sportskih rezultata, takmičenja i svih sportskih dešavanja vezanih za zrenjaninske sportiste. Uspesi naših sportista iz 2017. godine pretočeni su u ovogodišnjem izdanju i nadamo se da će upravo ova knjiga biti dodatni stimulans našim najboljim ambasadorima sporta, za postizanje još boljih sportskih rezultata u narednom periodu- rekla je Vukosava Đapić Atanacković generalni sekretar SSGZ i pozvala sugrađane da u petak, 11. maja, dođu u prostorije Crvenog krsta i podrže akciju dobrovoljnog davanja krvi.

-Sport čini mnoštvo različitih stvari i jedino sport poseduje neverovatnu moć da briše granice među narodima i državama.  On povezuje i ujedinjuje ljude iz svih krajeva sveta. Sport u velikoj meri utiče na kvalitet naših života i pozitivnog mišljenja. Izuzetna je čast da su u gradu  Zrenjaninu  ponikla velika svetska imena sporta i da su svi oni deo sportske istorije ove zemlje. Zato mi je drago da je pred nama već peto izdanje zrenjaninskog almanaha sporta, koji dokazuje da se kontinuitet uspeha u sportu nastavlja. Stvara se prava sportska atmosfera zajedništva u gradu koji zna da prepozna prave vrednosti i smernice, vodilje do uspeha- rekla je Miroslava Najdanovski plivačica.

– Kao i prethodne publikacije i ova će  savremenike podsećati na ono što se dešavalo na sportskoj sceni, a buduća pokoljenja inspirisati i motivisati da dostignu slavne prethodnike- rekla je urednica sportske rubrike lista „Zrenjanin“ Biljana Mandić.