Zrenjanin- Završna izložba likovnih radova učenika HPTŠ „Uroš Predić“ i Zrenjaninske Gimnazije biće otvorena u izložbenom salonu Kulturnog centra u utorak, 5. juna u 18 časova.

Na izložbi će učestvovati i učenici „Medicinske škole“, Muzičke škole „Josif Marinković“, „Srednje poljoprivredne škole“, EGŠ „Nikola Tesla“, ETŠ „Jovan Trajković“ i „Tehničke škole“. Ovom izložbom afirmiše se likovno stvaralaštvo učenika srednjih škola.

 

Počev od 2006, prvom izložbom učenika smera tehničar modelar odeće HPTŠ „Uroš Predić“, održano je deset izložbi u KCZR, jedna u PKZZ. Osnivanjem LIKOVNE SEKCIJE SREDNjIH ŠKOLA u HPTŠ „Uroš Predić“ 2012, pridružuju se učenici „Zrenjaninske gimnazije“, a kasnije i učenici drugih srednjih škola. Biće prikazani radovi u različitim likovnim tehnikama, kao što su: olovka, ugljen, tuš, akvarel, pastel, tempera, kolaž, kao i u mediju fotografije.

Na izložbi će učestvovati oko 50 autora sa preko 150 radova. Koordinatorka likovnih radionica/ rada sa učenicima je prof. likovne kulture Dušanka Đorđević koja je i autorka ove izložbene postavke.