Zrenjanin- Deseta  jubilarna regata u organizaciji Vode Vojvodine ove godine gostovati će u Zrenjaninu u subotu, 23. juna, i u Kleku u nedelju, 24.juna.

Tim povodom Turistička organizacija grada će kao partner domaćin u organizaciji imati čast da u ulozi dobrog domaćina i ove godine dočeka učesnike regate.
Gosti će uploviti rekom Begej i usidriti se ispred restorana pivnice „Čet’r konja debela“ između 14-15h gde će uz pozdrave domaćina imati priliku da se upoznaju sa istorijom pivarstva kroz priču i posetu Muzeju piva.

Učesnici regate će u Zrenjaninu boraviti do 24.  juna,  kada će oko 9 časova isploviti put ka Kleku, gde će boraviti  do narednog dana, 25. juna,  kada će nastaviti plovidbu u jutarnjim satima.

Regata „Vode Vojvodine“ je jedna od najvećih rekreativnih plovidbi u našoj zemlji i ove godine se održava od 22. juna do 1. jula, kada će oko 85 brodova sa oko 250 ljudi, od kojih oko 40 dece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, ploviti na kružnoj putanji Dunavom i Tisom, bačkim i banatskim kanalima, a ploviće sledećom rutom: Novi Sad – Titel – Zrenjanin – Klek – Novi Bečej – Bečej – Srbobran – Kulpin – Novi Sad.