Zainteresovanost sve većeg broja investitora za ulaganje u naš grad potvrđuje sve bolja poslovna klima i uslovi za poslovanje i investiranje u Zrenjaninu. 

Tako su juče naš grad, nakon sastanka sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem i njegovim saradnicima, industrijsku zonu “Jugoistok” posetili predstavnici velike kompanije iz Južne Koreje koja posluje iz oblasti tekstilne industrije, a koja je, tom prilikom pokazala veliko interesovanje za ulaganje u naš grad. 

 

 

Lokalna samouprava, na čelu sa gradonačelnikom Janjićem, u prethodnom periodu radila je na promovisanju industrijskih zona, potencijala grada, dobrim uslovima za poslovanje, kako za domaće tako i za strane investicije, smanjenje nezaposlenosti i povećanje standarda i kvaliteta života svojih sugrađana.

Rezultat tih aktivnosti su potpisani ugovori sa stranim i domaćim investitorima koji su zainteresovani za gradnju proizvodnih pogona, proširenje postojećih ili započinjanje proizvodnje u nekim od postojećih hala.

 

 

Sve to dovelo je do toga da se u Zrenjaninu i okolnim mestima smanji broj nezaposlenih, a samo tokom 2017. godine, na teritoriji Grada Zrenjanina otvoreno je više od 3.000 novih radnih mesta.

Da je u gradu došlo do smanjenja broja nezaposlenih ukazuju i podaci Nacionalne službe zapošljavanja – Filijala Zrenjanin. Prema tim podacima, 1. januara 2012. godine broj lica na evidenciji te službe iznosio je na nivou Srednjobanatskog okruga 19.694, a Zrenjanina 11.081, 1. januara 2016. godine na evidenciji u Srednjobanatskom okrugu bilo je ukupno 16.872 nezaposlenih lica, u Zrenjaninu 8.263, dok je aprila 2018. godine ukupan broj njih u okrugu iznosio 12.179 lica, u Zrenjaninu 5.562 lica.

Prema tim podacima, broj nezaposlenih od 2012. godine u Zrenjaninu smanjen je za   5.519 lica.

 

 

 

Kako bi se stvorila mogućnost za dolazak novih investitora, u 2017. godini doneta je odluka da se industrijska zona “Jugoistok” proširi na novih 550 hektara površine, a razlog tome je gotovo potpuna popunjenost naših industrijskih zona i spremnost da se ponudi budućim potencijalnim investitorima kompletno infrastrukturno opremljena Industrijska Zona.

 

Izvor:zrenjanin.rs