Pukovnik Nikola Dejanović (levo) prima dužnost od pukovnika Živice Ognjanova

Zrenjanin- Danas je u kasarni „Svetozar Marković Toza“ Vojske Srbije u Zrenjaninu svečano obavljena primopredaja dužnosti komandanta Komande za razvoj Banatske brigade, komandanta kasarne i Garnizona u Zrenjaninu. Komandantu Komande za obuku Vojske Srbije, general-pukovniku Đokici Petroviću, dužnost je predao dosadašnji komandant Komande za razvoj Banatske brigade, kasarne i Garnizona pukovnik Živica Ognjanov, a dužnost je primio pukovnik Nikola Dejanović. 
 
Svečanoj primopredaji prisustvovali su načelnica Srednjebanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, njegov pomoćnik Dragan Ćapin, pripadnici garnizona i druge zvanice.
Pukovnik Nikola Dejanović rođen je 21. februara 1969. godine u Osijeku. Vojnu akademiju završio je 1992. godine, a komandno-štabno usavršavanje 2006. godine. Generalštabno usavršavanje završio je 2010. godine. Tokom vojničke karijere obavljao je više dužnosti, a na ovu dužnost u Zrenjanin dolazi sa dužnosti zamenika načelnika Centra za mirovne operacije Vojske Srbije.
 
Pukovnik Živica Ognjanov na dužnost komandanta Komande za razvoj Banatske brigade došao je 2012. godine. Uspešno je vodio kolektiv zrenjaninskog Garnizona, kao jedan od najboljih komandanata Komande za obuku. Današnjim danom završava karijeru u ovoj jedinici i odlazi na novu dužnost u Generalštab Vojske Srbije, Upravu za operativne poslove, na dužnost načelnika odeljenja za operativen i funkcionalne sposobnosti i kontrolu.
Pukovniku Ognjanovu je njegov zamenik potpukovnik Nikola Fatić, uručio poklone i zahvalio se za uspešnih šest godina službovanja u zrenjaninskom Garnizonu.