Razmišljajući kako ću se Vama mladima obratiti, odlučio sam da to što manje liči na klasične političke govore, sa što manje političkih fraza i foskula, već da to bude obraćanje pristupačno i razumljivo mladima, baš onako kako sam ja voleo da čujem nekog mladog političara kada sam počinjao da se bavim politikom.
Pre svega meni je veoma drago što sam član Socijaldemokratske partije Srbije u kojoj evidentno postoji tendencija da se mladima da šansa da kažu šta misle, i moje današnje obraćanje je upravo dokaz toj mojoj tvrdnji. Danas često možemo čuti da nam omladina nije dovoljno dobra, da je nedovoljno vredna, da je pomalo nezainteresovana. Ali ja zaista ne mislim tako, mislim da smo kao društvo, a tu pre svega mislim na mlade prepuno talentovanih, vrednih, obrazovanih ljudi. Dobro nam je poznato da smo ekonomski osiromašeni mnogobrojnim sukobima, sankcijama, političkim previranjima, i zato smatram da neka druga društva, neke druge države ne bi bile ni upola tako uspešne kao što smo mi. Ono što nam je potrebno je da budemo još uspešniji, da prestanemo da se okrenemo prošlosti, da više gledamo u budućnost, da se više poštujemo. Da se maksimalno angazujemo, da se potrudimo da loše osobine u društvu ispravimo, a da one koje su dobre učinimo još boljim. Tek tada možemo reći da smo uspeli kao društvo.
Zato ja pozivam sve, a naročito mlade da se aktiviraju, znam da su pomalo razočarani i da imaju averziju prema politici, ali ono što je prednost naše stranke je upravo sama ideja socijaldemokratije koju ona najbolje zastupa. Briga o pravima kako radnika, tako tako i nezaposlenih, briga o socijalno ugroženima, ideja ravnopravnosti i jednakosti sanse za sve, ne treba da bude samo stvar političke ideologije i orijentacije već to treba da bude jedna univerzalna i humanistička ideja,civilizacijska tekovina, koja treba da bude stub svakog modernog i demokratskog društva- poručio je  potpredsednik Gradskog odbora Nikola Nikić.