Zrenjanin- U organizaciji udruženja „Lokalni edukativni ekološki izazov LEEI“ i uz podršku Grada Zrenjanina i kompanije GOMEX, poslednje subote u junu održana je druga po redu manifestacija „Riznica Donjeg Potisja“.

Događaj je organizovan na aradačkom delu tiske plaže, a uz prelepo vreme, takmičarski riblji paprikaš od soma pripremalo je četrdesetak majstora kulinara. Za svakog od njih kompanija GOMEX obezbedila je vredan poklon paket.

 

Interesantan je podatak da se riblji paprikaš kuvao od jednog jedinog tiskog soma, teškog preko sto kilograma, koji je bio dovoljan da se meso podeli svim takmičarima.

 

 

Uz kulinare, posetiocima događaja predstavili su se i proizvođači hrane i vina iz Zrenjanina, Araca i drugih okolnih mesta koji su raznim slanim i slatkim đakonijama i vrhunskim pićima dodatno „začinili“ prelep dan uz Tisu. Ni ove godine nisu izostale mala škola „bućke“ i vožnja brodom.

 

Kako su saopštili organizatori, cilj organizovanja manifestacije „Riznica Donjeg Potisja“ je podsticanje boravka što većeg broja Zrenjaninaca i drugih gostiju grada na reci Tisi, promocija gastronomskih specijaliteta ovog područja i upoznavanje sa svim prirodnim lepotama i ostalim vrednostima koja Tisa nesebično daruje.