Sport- FK „Vojvodina 1928“ iz Perleza pred punim tribinama na startu sezone u Vojvođanskoj ligi grupa „Istok“ ostvarila je pobedu nad gostima iz Bele Crkve. Gol za pobedu Perležana postigao je odlični Malbaški u 38. minutu.

Prvih 20 minuta proteklo je u odmeravanju snaga, a onda su domaćini preuzeli totalnu inicijativu i uporno stvarali šanse za gol, prvo je u 32. minutu  nakon odlično izvedene akcije po levoj strani, Knežević primio loptu i uputio šut , ali je golman Ilkić odbranio. Nedugo zatim u 38. minutu nakon greške štopera Mitrevskog lopta stiže do Malbaškog koji sa 16 metara pogađa desni ugao za 1:0. Mogao je Malbaški do još jednog pogotka u 41. minutu, ali ga je u tome sprečio golman Ilkić sjajnom intervencijom.

 

U drugom poluvremenu nastavljena je inicijativa domaćih i već na početku igrač Vojvodine Ninić proigrava Malbaškog koji nakon solo prodora šutira, ali Ilkić opet spašava gol gostiju iz Bele Crkve.  Mogli su Perležani do drugog gola kada je Šemić pronašao Živanova, a ovaj uputio loptu do Vlaučina, koji je na sreću gostiju pogodio prečku. Zadnju priliku imali su domaćini, kada je Đžajski uputio šut iz slobodnog udarca sa 20 metara tik iznad gola. Sudija Topolić je ubrzo odsvirao kraj, a Vojvodina je upisala tri boda na startu sezone.

Slavlje nakon postignutog gola

FK VOJVODINA 1928: Magda, Vlaučin, Rudić, Srdanov, Stanojević, Šemić, Kalajdžija, Knežević, Malbaški, Živanov, Džajski. Zamenici: Ninić, Petrović, Knežević. M., Ginić, Mladenović, Pešić i Divnić. Trener Marko Guteša.

FK BAK BELA CRKVA: Ilkić, Batori, Šinžar, Juga, Mitrevski, Jovanović, Jarkovački, Anđelić, Milković, Kostić i Milanović. Trener Dejan Babić.