Zrenjanin- Iz Gradske bašte danas su krenuli pozivari, fijakeri i tamburaši da, uz besplatno točeno pivo, najave početak  33. “Dani piva”.

 

 

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, načelnica Srednjobanatskog okruga Snežana Vučurević, predsednik Skupštine grada Zrenjanina Oliver Mitrović, kao i direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina su, posle tradicionalne pivske zdravice koju je  izrekao glumac Prvoslav Zakovski, ispratili pozivare put ulicama grada.

Gradonačelnik Čedomir Janjićistakao je da će ovogodišnji “Dani piva” okupiti veliki broj Zrenjaninaca i njihovih gostiju, te da će u različitim programima učešće uzeti više od dve ipo hiljade ljudi.

-Ovo je najznačajnija turistička manifestacija u našem gradu. Očekujemo lepo vreme i da sve prođe u najboljem redu. Mislim da smo napravili dobar odabir izvođača i očekujemo pola miliona posetilaca- rekao je Janjić.

– Ovde smo da otvorimo i pozdravimo 33. „Dane piva“ najveću manifestaciju na ovim prostorima, brend grada Zrenjanina. Ove godine smo pripremili jako dobar program i uložili puno truda i rada. Zaista se nadam da ćemo uz lepo vreme imati preko pola miliona posetilaca- istakao je Zoran Ljubotina direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina.

 

33. po redu manifestacija „Dani piva“ trajeće do 2. septembra, a pored koncerata obeležiće je  dramski, dečiji, sportski i kulturno-umetnički program i još mnogo toga na više od petnaest lokacija u gradu.

Kao i svake godine očekuje nas bogat program i na Žitnom trgu uz tradicionalni vatromet. Ove godine program na Trgu slobode otvoriće “Zrenjaninska filharmonija”, a specijalni gost biće čuveni tenor Bela Mavrak čiji će koncert direktno prenositi RTS i RTV.