Zrenjanin- Dan mladih obeležen je juče na zrenjaninskoj Peskari uz bogat sportsko-edukativni i muzički program u organizaciji Kancelarije za mlade uz podršku Grada Zrenjanina i Turističke organizacije grada Zrenjanina.
 
Više stotina mladih imalo je priliku da vidi prezentaciju Kajakaškog kluba, pokaznu vežbu spašavanja davljenika i pružanja prve pomoći koju su izveli pripadnici Ronilačkog odreda Žandarmerije uz pomoć volontera Crvenog krsta, kao i  ples sa vatrom koji su izveli Haos animatori.
 
-Nadamo se da ćemo i u narednom periodu među mladim Zrenjanincima imati nosioce raznih dešavanja i da će upravo oni pomoći razvoju našeg grada i okolnih naselja – rekao je pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura i istakao da cilj usvajanja Lokalnog akcionog plana za mlade jeste poboljšanje njihovog položaja te da je današnja manifestacija jedan korak više ka ostvarivanju zacrtanog plana.
-Kancelarija za mlade grada Zrenjanina ove godine proslavlja deset godina postojanja. Članovi  su aktivni tokom cele godine i trenutno se pripremaju za predstojeću manifestaciju „Dani piva“, u okviru koje će pružiti podršku lokalnoj samoupravi- rekao je Ivan Mikalački.
 
Međunarodni dan mladih, 12. avgust, prvi put je obeležen 2000. godine. Ustanovljen je odlukom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, s ciljem da se skrene pažnja na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika i studenata.