Sport-Na stadionu kraj Skrobare pred oko 400 gledalaca u okviru 3. kola Srpske lige grupa Vojvodina odigran je banatski derbi koji se završio bez pobednika. Crveno-crni su imali prilike i tokom celog meča imali inicijativu, ali svoje šanse  nisu realizovali i gosti iz Sakula su u finišu došli do boda.

Rano su izabranici trenera Predraga Kandića poveli, igrao se deveti minut kad je Miloš Zakić izveo kroner i uputio loptu na prvu stativu, gde je golman Milan Opačić, nespretno intervenisao, kratko odbio centaršut, a Nikola Krstinić, udarcem glavom, sa metar od mreže, pogodio za vođstvo.

 

Sakuljani nisu imali šta da brane i odmah su krenuli ka ofanzivi. Šut Baroševčića, Đurić je odbranio, potom je Milovac, iz „slobodnjaka“, sa 25 metara, prebacio prečku. Posle centaršuta Grbića, na suprotnoj strani, Krstinić je promašio zahvat makazicama, natrčao je Milivojev i pogodio u golmana Opačića. U finišu prvog dela, snažan udarac Milana Šušnjara, golman Đurić je ukrotio.

 

U nastavku meča, domaći tim je ispromašivao i bio kažnjen. Prvo je Matić, posle kornera Milivojeva, pogodio spoljni deo mreže, pa je Vukelja, takođe posle kornera, glavom šutirao u bliži ugao a Opačić loptu odbio u korner. Kad se malo ko nadao, Sakuljani su izjednačili. Posle akcije i lakog prodora po levoj strani, lopta je došla do rezerviste Nikole Milanovića, koji je rutinski poslao iza Đurićevih ledja. Mogao je Jeftić da dovede domaće u vođstvo, ušao je u kazneni prostor i neometan, šutirao pored stative. Potom su se ređale prilike Vuković – Lisičića, Krstinića i u poslednjim terenucima meča, Vuković – Lisičić je mogao da donese slavlje, ali lobom je prebacio okvir gola.

FK Radnički Zrenjanin: Đurić Slobodan, Milin Aleksandar, Bjelica Nikola, Grbić Nikola, Jovanov Bogdan, Kiš Robert, Krstinić Nikola, Milivojev Miljan, Matić Žarko, Vukelja Ljubiša i Zakić Miloš. Zamenici: Baćan Dušan, Aćimov Stefan, Lisičić Vuković Stefan, Jeftić Vladimir, Blažić Jovan, Ignjić Nenad i Runjevac Jovan.

FK Borac: Opačić Milan, Rudan Luka, Šušnjar Milan, Petrović Marko, Nedić Vasilije, Barošević Mirko, Komazec Zoran, Milovac Marko, Čigoja Aleksandar, Šušnjar Aleksandar i Trkulj Dušan. Zamenici: Đuruvija Miloš, Babin Danilo, Lazić Branko, Kosović Veselin, Đukanović Ivan, Milanović Nikol i Divljački Sreten.

Rezultate i tabelu možete pogledati na našem portalu pod rubrikom KLIK-SRBIJASPORT REZULTATI

 

Tekst: Budimir Cvijetić