Tokom manifestacije „33. Dani piva“, koja je održana u Zrenjaninu od 27. avgusta do 2. septembra ove godine, nisu zabeleženi slučajevi izvršenja težih krivičnih dela niti narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.


Na prostorima, na kojima su se održavali programi manifestacije, izvršeno je 10 krađa, jedna teška krađa, tri krivična dela neovlašćeno držanje opojnih droga i po jedno krivično delo napad na službeno lica u vršenju službene dužnosti, utaja, neovlašćeno korišćenje vozila i jedno delo iz Zakona o oružju i municiji. Takođe, prijavljeno je i 24 prekršaja protiv javnog reda i mira.

U danima održavanja manifestacije dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda i to sedam sa nastradalim licima u kojima je jedna osoba poginula, a 12 zadobilo lake telesne povrede, kao i četiri saobraćajne nezgode samo sa materijalnom štetom.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 32 učesnika u saobraćaju i izdato je 195 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 45 vozača, od toga šest vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava i 31 vozač zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je osam vozača zadržano u trajanju do 12 časova, jer je izmerena količina alkohola prelazila granicu od 1,20 promila alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 12 vozila.