Zrenjanin- Sinoć je na 33. „Danima piva“ održano finalno takmičenje u brzom ispijanju piva. Ovogodišnji pobednici su Milan Kišprdilov u muškoj i  Martina Trajković u ženskoj konkurenciji.

Prvo mesto za žene osvojila je Martina Trajković iz Leskovca sa  vremenom ispijanja piva 3 sekunde i 44 stotinke, drugo mesto pripalo je Stojanki Trivunović iz Melenaca sa vremenom 4,15, dok je treće mesto zauzela Helena Zaklan  iz Zrenjanina sa vremenom ispijanja 5,35, a četvrto mesto pripalo je Mariki Agić iz Zrenjanina sa vremenom 6,66.

 

Prvo mesto u muškoj konkurenciji osvojio je Milan Kišprdilov iz Zrenjanina sa  vremenom 8 sekunde i 69 stotinki, drugo mesto pripalo  je Martini Kajtez iz Bačke Palanke, a treće mesto osvojio je Miško Foćan  iz Hajdučice.

 

 

Muškarci su u finalu popili po 1 litar, dok su žene u što kraćem vremenskom roku morale da popiju  pola litre piva.

Nagrada za prvo osvojeno mesto u muškoj  i ženskoj konkurenciji iznosi 40.000, za drugo 20.000, dok za treće mesto iznosi 10.000 dinara. Nagrade za takmičenje u brzom ispijanju piva obezbedio je organizator manifestacije grad Zrenjanin. Nagrade pobednicima je uručio Zoran Ljubotina direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina.

Nakon takmičenja u brzom ispijanju pop rok grupa Neverne bebe održala je  koncert pred prepunim Žitnim trgom, a publika je uz ovacije pratila svaku njihovu pesmu.