Prvi „Festival stvaralaštva osnovnih škola Opštine Sečanj“ održan je 5. oktobra u Domu kulture u organizaciji Kluba roditelja i nastavnika uz podršku Opštine Sečanj. 

 

 

Defile učenika osnovnih škola Opštine Sečanj

 

Predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović svečano je otvorio festival poželevši deci i njihovim roditeljima dobro zdravlje i sreću u životu.
– Ovo je prvi festival osnovnih škola, te je od izuzetne važnosti za škole, roditelje, nastavnike i lokalnu zajednicu. Naša obaveza je da vodimo računa o deci, da se okupljaju, druže, putuju i da budu dobri domaćini, a prava prilika da  pokažu sve svoje vrline i umeće je prvi „Festival stvaralaštva opštine Sečanj“ – rekao je Rađenović.
 
Bogat kulturno-umetnički program izvela su deca Predškolske ustanove „Poletarac“, Hor učenika osnovnih škola iz Neuzine, Sečnja i Jaše Tomić, OŠ „Vuk Karadžić“ i Predškolske ustanove iz Konaka, OŠ „Stevan  Aleksić“ iz Jaše Tomić, OŠ „Ivo Lola Ribar“ iz Sutjeske,  OŠ „Veljko Đuričin“ iz Jarkovca, OŠ „Stevan Aleksić iz Jaše, OŠ „Aleksa Šantić“ iz Sečnja,  OŠ „Slavko Rodić“ iz Krajišnika, KUD „Jandija Tomić-Đić“ i solista Katarina Nikolić.

Prvom Festivalu stvaralaštva prisustvovali su Bojan Radić iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Dragana Đurić iz Nacionalne asocijacije roditelja i nastavnika Srbije ( NARNS ), Emina Beković iz Nacionalnog kontakt centara za bezbednost dece na internetu – Ministarstvo trgovine,  turizma i telekomunikacija.

-„Festival stvaralaštva osnovnih škola Opštine Sečanj“ promoviše saradnju i podršku roditelja i nastavnika u kvalitetnijem obrazovanju naše dece, a to je tema koja je trenutno najneophodnija u vaspitno-obrazovnom sistemu. Kroz dosadašnju saradnju i podršku, zahvaljujući Lokalnoj samoupravi, realizovali smo mnoge aktivnosti. Festival stvaralaštva je produkt svega ostvarenog do sada, a nadamo se i temelj budućih ideja. Opštinu Sečanj smo kroz Klub roditelja i nastavnika, protkali u najveće gradove Srbije i ponosno ističemo rad i zalaganje koje ostvarujemo putem raznih aktivnosti- rekla je Ivana Škrbić, Klub roditelja i nastavnika opštine Sečanj.
Ostvarili smo uspešnu saradnju i izuzetnu podršku sa  Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, UNICEF- om, Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, Zavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, CIP, Fondacijom za otvoreno društvo, COP  i mnogim drugim institucijama. Na nivou svih škola, održane su radionice za decu i roditelje “ Zaštita dece na internetu“ MTTT, a ugovorena je saradnja za zaštitu i prevenciju dece od nikotina sa Propolusion Fondacijom- istakla je Škrbić.