Sport- Fudbaleri Vojvodine iz Perleza pred oko 150 gledalaca u okviru 9. kola VFL „Istok“ odigrali su na ravne časti sa ekipm Radničkog iz Kovina. Nakon ove utakmice izabranici Marka Guteše zauzeli su treće mesto na tabeli i imaju isti broj bodova (17) kao i Jedinstvo (BK), dok prvo mesto pripada ekipi Kozare sa tri boda više.

Krenuli su domaćini od samog starta veoma ofanzivno i prva šansa se ukazala u 2. minutu nakon centaršuta Kneževića, kada je Bogdanović uputio udarac glavom, ali je golman gostiju  Alavanja uspešno odbranio. U 20. minutu nakon rušenja Vlaučina u šesnaestercu Radničkog, penal uspešno izvodi kapiten Malbaški za vođstvo Vojvodine od 1:0. Nedugo zatim u 24. minutu  nakon greške u odbrani domaćih, Ignjatović dolazi do lopte i upućuje precizan šut sa 20 metara za izjednačenje.

 

U drugom poluvremenu vodila se prava rovovska bitka na terenu, ali nije bilo pogotka na obe strane.  Zadnju šansu na utakmici  u 83. minutu nakon asistencije Šemića imao je Malbaški, ali je golman Alavanja bio siguran.

FK Vojvodina 1928: Magda, Ješić, Stanojević, Đžajski, Šemić, Knežević, Malbaški, Živanov, Vlaučin, Rankov, Bogdanović. Zamenici : Macut, Rudić, Lazarević, Kalajdžija, Ginić, Pešić, Knežević M. Trener Marko Guteša.

 

Radnički Kovin : Alavanja, Živić, Divnić, Radenković, Marinković, Drobnjak, Biculjević, Simić, Ignjatović, Deliblaćanin, Sekulić. Zamenici : Mladenović, Rađenović, Đorđević, Rajić. Trener: Milan Todorović.

Tabelu i rezultate VFL „Istok“možete pogledati OVDE