Pet saobraćajnih nezgoda proteklog vikenda

Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, od kojih dve sa nastradalim licima i tri sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama dva lica su lakše povređena. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 190.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – dve, nepropisne radnje vozilom – jedna, neustupanja prvenstva prolaza – dve.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 9 učesnika u saobraćaju i izdato je 149 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 5 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 1 vozač zadržan u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu.

Odeljenje saobraćajne policije u Zrenjaninu podseća sve vozače, da prilagode brzinu kretanja vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja i drugim saobraćajnim uslovima, tako da vozilo mogu blagovremeno da zaustave pred svakom preprekom, odnosno da vozilom upravljaju na način kojim ne ugrožavaju bezbednost saobraćaja, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap