Zrenjanin-  Akcija iznošenja kabastog otpada, odvijala se u periodu od 06.10.2018. godine do 06.11.2018. godine. Primarni cilj  akcije bio je  da se građani oslobode kabastog otpada u koji spada stari nameštaj, dotrajala bela tehnika, šut, da očiste zajedničke prostorije, dvorišta, podrume i tavane, a sekundarni cilj bio je da se spreči eventualno stvaranje divljih deponija kako u gradu, tako i na svim prilaznim putevima. 

Akcija koja je uspešno završena ovih dana,  sprovedena je  tako što su u svakoj mesnoj zajednici bili locirani kontejneri zapremine 5 m3 i praznili su se svakodnevno. Odziv građana, kako u individualnom tako i u kolektivnom tipu  stanovanja je bio na zadovoljavajućem nivou. Na gradsku deponiju odnosilo se u proseku oko 35-40 m3 smeća dnevno.

Građani koji nisu iskoristili da se tokom akcije oslobode kabastog otpada, mogu se obratiti “Čistoći” sa zahtevom da im se ispred kuće ili zgrade postavi kontejner za kabasto smeće zapremine 5 m3 i da za tu uslugu plate u skladu sa važećim cenovnikom preduzeća.

-Ovu priliku koristimo da apelujemo na građane da kabasto smeće ne odlažu u kontejnere za kućno smeće, niti pored njih jer kamioni autosmećari koji prevoze kućno smeće po svojim konstrukcionim svojstvima nisu u mogućnosti da prime kabasto smeće, pa isto ostaje pored kontejnera i narušava izgled našeg grada- rekla je Danijela Tančić menadžer za odnose sa javnošću u JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin.