Zrenjanin- Promocija turističkih potencijala grada Zrenjanina gostima iz Županije Timiš i grada Temišvara održana je sinoć u Baroknoj sali Gradske kuće u organizaciji Unije poslodavaca Zrenjanin i Turističke organizacije grada Zrenjanina.

Prisutnima su se obratili direktor Zavoda za kulturu vojvođanskih Rumuna Todor Ursu, direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina i predsednik upravnog odbora Unije poslodavaca Zrenjanin Goran Nešić , nakon čega je biti prikazan film o gradu Zrenjaninu i  manifestaciji Dani piva.

 

Direktor Turističke organizacije Zoran Ljubotina istakao je da je ovo značajan projekat koji će podržati i Grad Zrenjanin i Turistička organizacija grada Zrenjanina

– Ideja se rodila na sajmu „ZrBizNet“ gde smo uspeli da ostvarimo kontakt sa našim preduzetnicima, ali i rumunskim kolegama, privrednicima i turističkim radnicima. Naredne godine očekujemo nastavak ove saradnje, za koju verujemo da će biti uspešna. Nadamo se da će nas ove godine posetiti velik broj gostiju iz turističkih regiona Rumunije, a mi ćemo im kao dobri domaćini pokazati šta sve naš grad ima u svojoj bogatoj ponudi – rekao je Ljubotina.

Madelina Burtea  PR Asocijacije za promovisanje i razvoj turizma u Županiji Timiš istakla je da je cilj ove posete unapređenje saradnje u oblasti turizma i ugostiteljstva između Zrenjanina i Županije Timiš.

– Plan za narednu godinu je da napravimo zajedničku posetu ljudi iz Temišvara i Zrenjanina vašim i našim najznačajnijim manifestacijama poput novogodišnjeg i božićnjeg vašara i sajmova turizma u Temišvaru. Posebno ćemo posetiti „Dane piva“ kao najznačajniju manifestaciju u Zrenjaninu. Pozivamo i sve Zrenjanince da posete naše „Dane piva“ koje organizuje Temišvarska fabrika piva „Timišorijana“ – rekla je Madelina Burtea.

U kulturno-umetničkom programu učestvovali su članovi Kluba za stara i odrasla lica pri Gerontološkom centru.