Foto: Pixabay

U cilju afirmacije žena u biznisu i jačanju njihove uloge u privrednom životu Banka Intesa i EBRD otvorili su kreditnu liniju u iznosu od 5 miliona evra za finansiranje obrtnih sredstava i investicionih ulaganja,  uz  izuzetno povoljne uslove odobravanja.

„Kreditna linija EBRD-a od 5 miliona evra namenjenih  za finansiranje obrtnih sredstava i investicionih ulaganja,  uz  izuzetno povoljne uslove odobravanja. Posebnu pogodnost čine olakšice u pogledu instrumenata obezbeđenja kredita, što u praksi predstavlja jedan od glavnih ograničenja u pristupu mikro biznisa finansijskim sredstvima“, nasveli su predstavnici Banke Intesa i EBRD.

Banca Intesa  je u saradnji sa EBRD-em, kreirala novi program kreditne podrške prilagođavajući svoje ponude zahtevima i potrebama mikro i agro biznisa sa ciljem podrške ženskog preduzetništva.   Kredite karakteriše povoljna kamatna stopa i fleksibilnost u pogledu sredstava obezbeđenja, a tu su i dodatne pogodnosti koje je moguće ostvariti po realizaciji kredita.

Odobravaju se dve vrste kredita: za obrtna sredstva i za investicije. Krediti se obračunavaju u evrima u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan puštanja kredita u tečaj.

  • Maksimalna suma kredita koji može biti odobren iznosi 500.000 evra.
  • Vreme otplate kredita za obrtna sredstva iznosi 36 meseci uz grejs period  od šest meseci koji je uračunat u zadato vreme otplate kredita, a za investicije od 37 do 60 meseci i grejs period od 12 meseci.
  • Kamatna stopa na godišnjem nivou iznosi za obe vrste kredita 5,5 odsto fiksno, a što se tiče iznosa depozita uslovi su različiti.
  • Za kredite za obrtna sredstva učešće nije obavezno dok se za kredite za investicije obavezno učešće kreće od nula do 20 odsto u zavinsosti od iznosa odobrenih sredstava.

 

Za dodatne informacije i konsultacije možete se obratiti lično na adresu: Žitni trg 13/1 Zrenjanin,  mail-om :office@snconsulting.rs  ili na tel: 060/818 31 98; 065/82 66 491 ili 023/526-268.