Zrenjanin- Za porodicu Lakatuš iz Aleksandrova, Nova godina počela je na najlepši način, rođenjem devojčice Dunje, na Ginekološko-akušerskom odeljenju Opšte bolnice “Đorđe Joanović”. Dunja se rodila jutros u 03:06 časova, i ona je prva rođena beba u 2019. godini.

  

Tradicionalno, i ovog prvog januara porodilište je posetio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je čestitao majkama ostvarivanje najvažnije životne uloge i čestitao Novu godinu, a ovom prilikom uručio prigodne poklone bebama, poklon-pakete sa opremom i kozmetikom.

-U prethodnoj 2018. godini na  našem odeljenju bilo je 1381 porođaj, od toga  750 dečaka, 644 devojčice, 13 blizanaca i  365 porođaja završenih carskim rezom. To je 13 beba manje u odnosu na 2017. godinu. Ove godine 1. januara, u 03:06 časova, rođena je prva beba devojčica od majke Lakatuš Vesne iz Aleksandrova teške 4,250kg  i 53cm dugačka. Upravo je završen i drugi porođaj, dobili smo prvog dečaka u ovoj godini, od majke Erski Sandre, teškog 3,630kg i 53 cm dugačkog – rekla je dr. Milica Paučki dežurni ginekolog.

  

Direktorka Opšte bolnice “Đorđe Joanović” Ivana Tešić, zahvalila se gradonačelniku Čedomiru Janjiću na tradicionalnoj novogodišnjoj poseti i istakla da je novogodišnja noć protekla mirno.

-Želim da se zahvalim gradonačelniku grada Zrenjanina Čedomiru Janjiću i Gradskoj upravi na tradicijinalnoj dodeli poklona koji će itekako značiti i mama i bebama. Ako bi u bolnici tražili mesto sa najviše radosti i pozitivne energije  onda je to svakako porodilište, ovde se svaki dan rađa novi život, roditeljstvo, važan segment u životu svakog roditelja- rekla je Ivana Tešić i poželela svojim sugrađanima srećnu i uspešnu 2019. godinu.