Zrenjanin- Kancelarija za mlade danas  je  u Baroknoj sali Gradske kuće svečano proslavila jedanaest godina postojanja. Svečanosti pored velikog broja mladih, prisustvovali su i pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, predstavnici Crvenog krsta, Vojske Srbije, Žandarmerije…

Ovom prilikom uručene su zahvalnice pojedincima i kolektivima koji su u prethodnom periodu pružali pomoć i podršku Kancelariji, a plaketa za najvolontera Kancelarije mladih za 2018. godinu dodeljena je Nikolini Đokić.

 

Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura istakao je da su mladi osnovna pokretačka snaga razvoja grada Zrenjanina i da se lokalna samouprava trudi da raznim programima i projektima podrži njihov rad i razvoj i podsetio  da je prošle godine donet strateštki dokument – Lokalni akcioni plan za mlade, koji će definisati smernice i metodologiju daljeg razvoja omladinske politike u Zrenjaninu.

 

 

Miodrag Laništanin saradnik Kancelarije rekao je da se zrenjaninska Kancelarija za mlade ubraja u pionire omladinske politike u Srbiji.

– Naglasio bih da je za nama veoma uspešna godina, ostvarili smo dva ključna cilja, a to je donošenje Lokalnog akcionog plana za mlade, koji je Skupština jednoglasno usvojila, kao i otvaranje omladinskog kluba u prostorijama Kulturnog centra u čemu nam je mnogo pomogla Gradska uprava, ali i Kulturni centar Zrenjanin i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu – rekao  je Laništanin.