Sport- Na stadionu kraj Skrobare pred oko300 gledalaca  viđena je prava goleada u kojoj su fudbaleri Radničkog ostvarili pobedu protiv ekipe Dunava rezultatom 4:3.

Odavno veće drame, više golova i kartona, nije viđeno na stadionu pored Skrobare. Od ubedljivog vođstva, domaći tim umalo nije ostao bez pobede. A, što se tiče kartona, neko drugi će da oceni da li je, olako, sudija Pančić iz Karavuka, potegao tri crvena kartona.“Alasi“ su sjajno otvorili meč, Grbić je gurnuo S. Lazića u kaznenom prostoru i Rudan je u četvrtom minutu doveo goste u vođstvo. Crveno-crni su napadali, Kovačević je bio neprecizan u 13, a izjednačio je u 24 minutu, snažnim šutem sa 12 metara. Mogao je Radnički do punog preokreta desetak minuta kasnije, ali Jovanov nije dobro zahvatio loptu nadomak gola. Gosti su u 35 minutu ostali bez povređenog štopera Rudana, a u 42 i bez Gudžića kojem je u sudaru pukla arkada, pa je sa terena odvezen u bolnicu na
šivenje.
U poslednjem minutu prvog dela, Milin se izborio za loptu na korner liniji, ubacio je u peterac, a Kovačević pogodio u stativu od koje se lopta otkotrljala u mrežu.

U nastavku je iskusni golgeter Milivojev, u 53 minutu, bio najviši u skoku i glavom smestio loptu u ugao, da bi pet minuta kasnije, posle prekršaja Mačkovića nad Krstinićem, realizovao penal za 4:1. I, dok su pristalice zrenjaninaca, očekivale „petardu“, gosti su se trgli i postigli dva pogotka.

Strahinja Lazić je bio u prvom planu, na centaršut s desne strane, u 75 minutu, poklonio se na „petercu“ i glavom smestio loptu u ugao, a pet minuta kasnije, snažnim udarcem sa 15 metara, matirao je Đurića i uveo meč u neizvesnost. Posle jednog kiksa u odbrani Radničkog, Lazić je imao šansu utakmice. Bio je sam u srcu kaznenog prostora, opalio je snažno i lopta se od prečke, odibla u polje. Pre toga, Matić je zakačio Milina i dobio crveni karotn, a kad je golman Đurić fauliran, Jovanov je reagovao ka jednom protivničkom igraču i poslat je u svlačionicu, kao i Milićević, koji je zaradio drugi žuti karton. Od miroljubivog meča, gotovo „rat“, a da su rezervisti domaćih bili na nivou zadatka, „Alasi“ ne bi došli do opipljivih mogućnosti da izjednače.

U sledećem kolu 24.03 od 15 časova fudbaleri Radničkog igraju u gostima protiv ekipe Borca iz Sakula.

Rezultate i tabelu možete pogledati pod našom  rubrikom KLIK SRBIJASPORT -REZULTATI

FK RADNIČKI : Đurić,  Milin  Bjelica, Jovanov, Grbić, Krstinić, Milivojev (Malek ),Kovačević, Vukelja (Kondić), Runjevac (Radosavljević), Zakić.
DUNAV: Todorović, Rudan (Mačković), Milićević, Javorac, Mirosavljević, Drča, Peršić (B. Lazić), S. Lazić, Komazec, Gudžić (Jakšić), Matić.

 

TEKST: B. Cvijetić