Međunarodni sajam pčelarstva, opreme, pčelinjih proizvoda i starih zanata pod nazivom „Pčela fest“ biće održan u nedelju 31. marta 2019. godine u Melencima. Svečano otvaranje manifestacije biće na centralnom trgu  od 9 časova, a pored zvanica iz naše zemlje prisustvovaće i gosti iz Rumunije, Republike Srpske, Slovenije i Hrvatske.

POGLEDAJTE PROGRAM MANIFESTACIJE:

09 časova- Svečano otvaranje

09 časova-Prodajna izložba, Udruženje žena „Đurđevak“ pripremmiće i podeliti posetiocima krofne

10 časova– Tradicionalno takmičenje u brzom uvlačenju žice u ramove

11 časova- Priredba predškolske ustanove i dece prvog i drugog razreda osnovne škole “Dr Boško Vrebalov” Melenci u Kulturnom centru. Kulturno umetničko društvo “Kolo”će izvesti splet igara. Predavanje iz oblasti zaštite bilja održaće Siniša Ilinčić. Nakon njega će gost iz Slovenije Tomaž Cebelček, direktor Turističke organizacije Bled održati kratko predavanje o apituriznmu i apikomorama a zatim će Darko Rajić održati prezentaciju o elektronskom čipovanju košnica i mogućnosti njihovog osiguranja.

Ivana Bogaroški saradnik Tursitičke organizacije grada Zrenjanina istakla je da  manifestacija ima veliki značaj za razvoj ruralnog turizma u Banatu i pozvala, u ime organizatora, sve  ljubitelje meda i sela da dođu u nedelju u Melence i provedu jedan lep dan u mestu koje je poznato po Banji “Rusandi” i “Čobanskom paprikašu “ i podsetila da je  pruga u funkciji tako da se na “Pčela fest” može doći i vozom.

Organizator manifestacije je Društvo pčelara “Rusanda” i MZ “Melenci” potpomognuto od strane Turističke organizacije grada Zrenjanina. Pokrovitelj manifestacije je Grad Zrenjanin.