Zrenjanin- Na Gradskom stadionu u Karađorđevom parku na temelje su postavljeni prvi segmenti za tri od četiri buduća stuba rasvete – reflektora, a za sutra je najavljeno podizanje i postavljanje spojenih segmenata “2” i “3”, što će se izvesti uz pomoć autodizalice. Postavljeni prvi segmenti dužine su 8 metara, a naredna faza radova podrazumeva postavljanje spojene konstrukcije drugog i trećeg segmenta, ukupne dužine 16 metara. Svi segmenti su montirani na zemlji i spremni za podizanje. 
Za četvrti stub u toku je izrada temelja, koji takođe imaju masivne dimenzije – široki su 5,2 i duboki 2,7 metara, odnosno u svaki od njih izliveno je preko 70 m3 betona.
Svaki stub reflektora sastavljen je iz šest konstrukcionih segmenata, s tim što pet segmenata čini čelična konstrukcija samog stuba, visokog 41,5 metara, a šesti segment čini konstrukcija nosača 48 svetiljki, dužine 7,3 metara. Poslednji red reflektora doseže, tako, do 48,9 metara od temelja, odnosno nivoa tla. Elementi čeličnih konstrukcija izrađeni su u proizvodnoj hali preduzeća “Čelik” u Bačkom Jarku.
Poređenja radi, krst Rimokatoličke katedrale u centru Zrenjanina, nalazi se na 56 metara od tla, dok će čitavih 10 metara ispod visine stubova reflektora ostati “Vodotoranj”, sa svojih 38 metara, ne računajući brojne antene na njegovom vrhu. Zajedno s dimnjakom termoelektrane-toplane, telekomunikacionim tornjem u zrenjaninskoj pošti i silosima “Dijamanta” i “Žitoprodukta”, stubovi rasvete na Gradskom stadionu ulaze tako u red najviših gradskih građevina.
Podsećamo, postavljanje rasvete deo je obimne rekonstrukcije Gradskog stadiona u Zrenjaninu, koja još podrazumeva izgradnju savremene atletske staze i prateće infrastrukture za održavanje velikih atletskih takmičenja. Ukupna vrednost investicije je oko 200 miliona dinara, a radovi se finansiraju iz budžeta Grada Zrenjanina i AP Vojvodine – Pokrajinska vlada opredelila sredstva u iznosu od 120.777.243 dinara, a ostatak je obezbedio Grad Zrenjanin.
 Nosilac radova je preduzeće “Energotehnika – Južna Bačka” doo Novi Sad, član je preduzeće “Pejkom” doo Beograd, sa podizvođačem “Put-invest” doo Sremska Kamenica.
Izvor: zrenjanin.rs