U okviru projekta „UdruŽene“ kojim kompanija Telekom Srbija podržava žensko preduzetništvo i afirmiše i osnažuje žene kako bi aktivno učestvovale u razvoju lokalnih zajednica, predstavljena je saradnja sa udruženjima kojima je kompanija donirala sredstva za unapređenje rada.

Udruženje  „Aktiv žena“ iz Jarkovca kod Sečnja  su pored izložbe radova, predstavile i svoje preduzetničke i humanitarne aktivnosti.

Pored članica udruženja, meštana i predstavnika mesne zajednice svečanosti su bili prisutni i Ljiljana Kitić, zamenica predsednika opštine Sečanj, Jon Paunesku pomoćnik predsednika opštine Sečanj, Miljana Milošević direktorka Turističke organizacije opštine Sečanj kao i Ljubomir Papić, direktor osnovne škole “Veljko Đuričin” iz Jarkovca sa svojim saradnicima.

Marija Bošković, direktorka Sektora za odnose s javnošću Telekoma Srbija uručila je donaciju u vrednosti od 200.000 dinara uduženju “ Aktiv žena“ iz Jarkovca.

Foto: Spaso Mladenovski

„Telekom Srbija se zalaže za rodno ravnopravan tretman žena u svim aspektima poslovnog i životnog okruženja, a prepoznat je i po dodatnoj podršci ženama u cilju promovisanja ženskog preduzetništva i to pre svega tehnološkog preduzetništva, jer ono predstavlja budućnost naše delatnosti. Međutim, da bismo do toga došli, nikako ne smemo da zaboravimo i zapostavimo ni svoju tradiciju i korene i žene koje se bave tradicionalnim zanimanjima i očuvanjem starih zanata, jer i one svojim istrajnim radom grade našu budućnost“, izjavila je Marija Bošković.

Članice udruženja „Aktiv žena“ istakle su da će im  vredna doncija kompanije Telekom Srbije pomoći u očuvanju, negovanju i promovisanju tradicije starih zanata i humanitarnog rada.

Udruženje će sredstva iskoristiti za uređenje svoje prostorije i deo za finansiranje manifestacije “Krofnijada”.

Budući da je najveći broj udruženja žena organizovan upravo na teritoriji Vojvodine, tokom projekta biće predstavljena saradnja sa dvadeset udruženja žena iz tog dela Srbije, kojima će podrška Telekoma Srbija pomoći u misiji očuvanja, negovanja i promovisanja tradicije i ženskog stvaralaštva.

Podrška Telekoma Srbija jednako je značajna za sva udruženja čije je članice doživljavaju kao potvrdu za sav dosadašnji trud i zalaganja u cilju unapređenja položaja žena u manjim sredinama.

 

Projekat „UdruŽene“ realizuje se u saradnji sa Savetom za rodnu ravnopravnost Vlade AP Vojvodina. Do sada je predstavljena saradnja sa udruženjima žena iz Vršca, Alibunara, Višnjićeva, Morovića, Čerevića, Karavukova, Bača, Tovariševa, Radičevića, Srbobrana, Sivca, Kraljevaca, Jaska, Futoga i Maradika.