Zrenjanin- U subotu, 25. maja u Kulturnom centru Zrenjanina, održano je  finale sedme sezone dečjeg kviza „SuPersu“.  U finalu su se takmičile ekipe zrenjaninske  OŠ „2. oktobar“ (jedan i dva) čiji je mentor nastavnik Dušan Novakov i ekipa OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ (Zrenjanin) čija je mentorka nastavnica Sonja Dunai.

 

Prvo mesto i nagradno putovanje u vidu letovanja osvojila je ekipa broj dva OŠ „2. oktobar“, drugo, prva ekipa iste škole koja će provesti vikend u Akvaparku Jagodina a treće mesto ekipa OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ koja je nagrađena jednodnevnim izletom u Akvapark Petrolend u Bačkom Petrovcu.

Ove godine takmičilo se 25 ekipa iz 18 osnovnih škola Zrenjanina i okolnih naseljenih mesta, a stručni žiri je pored takmičara ocenjivao i publiku, odnosno navijače. Najkreativniji u izražavanju podrške svojim drugarima bili su učenici Osnovne škole „Dositej Obradović“ iz Farkaždina, na čelu sa mentorkom  Sofijom Grujić, a Persu marketi su se pobrinuli da OŠ iz Farkaždina kao nagradu dobije štampač.

Kviz je pokrenut sa idejom da se kroz druženje i upoznavanje proveri znanje iz opšte kulture i školskog gradiva od 5. do 8. razreda. Svi takmičari  nagrađeni su prigodnim poklonima sponzora. Članovi kviz žirija bili su: Rako Tomović – profesor istorije koji je i predsednik žirija, Ivana Sabo – profesorka biologije i Vladimir Đurić – pomoćnik direktora i rukovodilac programske službe Kulturnog centra Zrenjanina.