Zrenjanin- Kulturni centar Zrenjanina je u Multimedijalnoj sali Gradske kuće  održao konferenciju za medije na kojoj je promovisan novi vizuelni identitet Kulturnog centra u okviru kojeg je predstavljen novi logo i dizajn novog sajta.

Na konferenciji su se govorili Goran Marinković direktor Kulturnog centra, Sandra Banjanin urednica programa vizuelnih umetnosti, autor logoa dr Vladimir Kovač i Saša Bajić vlasnik BS Computer.

Goran Marinković, direktor Kulturnog centra Zrenjanina je govorio zbog čega je pokrenuta priča o promeni vizuelnog identiteta Kulturnog centra i o sporazumu i saradnji sa Gradom Zrenjaninom i Trgovinskim lancem „Persu“ sa kojima su započeti značajni infrastrukturni radovi  i koji se po prirodi svog posla naslanjaju u prvoj fazi, i na izmenu vizuelnog identiteta izmene logoa kao i izrade novog sajta koji podrazumeva i otvara nove tehničke mogućnosti i pogodonosti koje unapređuju rad Kulturnog centra  u kontaktu i pružanju brzih informacija posetiocima sajta odnosno potencijalnoj publici.

Sandra Banjanin  urednica programa vizuelnih umetnosti u Kulturnom centru objasnila je i rezimirala na koji je način pokrenut proces promene vizuelnog identiteta (konkursi, uslovi, prijave…) i kako je pokrenuta izrada novog sajta i da se sa planiranom modernizacijom i adaptacijom prostora javila i potreba za razradom savremenog vizuelnog identiteta a izrada logoa je bila prvi korak ka ostvarenju ovog cilja.

Prisutnima se obratio i autor logoa dr Vladimir Kovačsa Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, gde je angažovan kao saradnik i asistent u oblasti Vizuelnih komunikacija i arhitektonske grafike – prezentujući logo, objašnjavajući idejni koncept i pokazujući njegove mogućnosti u okviru praktične primene i to: od klasičnih memoranduma, promotivnih materijala do brendiranja ambijentalne (arhitektonske) celine Kulturnog centra Zrenjanina.

Dipl. inž. informatike Saša Bajić vlasnik i direktor BS Computer, firme koja se bavi informacionim tehnologijama prezentovao je novi sajt, njegove mogućnosti i pogodnosti u skladu sa potrebama, prirodom posla i modernim tehnološkim razvojem. On se sa zajedno sa svojim timom (firme BS Computer) i nezaposlenima koji su na stručnoj praksi u okviru prekvalifikacija i koji učestvuju u izradi sajta, još jednom  pokazao da je BS Computer,  društveno odgovorna firma koja razume potrebe, nove trendove i kulturnu dinamiku, realizujući projekat izrade novog grafičkog veb rešenja.