Sport- Fudbaleri Radničkog u poslednjem kolu pred oko 250 gledalaca ostvarili su najvažniju pobedu u sezoni nad ekipom Bačke rezultatom 3:1 i zadržali status srpskoligaša i naredne sezone.

Od samog starta utakmice  crveno-crni su vršili presing na odbranu gostiju iz Subotice i već u 6. minutu imao je stopostotnu šansu Savanović nakon asistencije Krstinića, ali je lopta završila tik pored gola gostiju. Ređale su se šanse za igrače Radničkog, ali je prvu iskoristio Bjelica, koji je nakon odlične asistencije iskusnog Milivojeva, loptu poslao u desni ugao golmana Studena za 1:0. Nakon centaršuta Grbića u 37. minutu golman gostiju Studen izbija loptu do Savanovića koji rutinski pogađa za 2:0.

 

U drugom poluvremenu igrači Radničkog  kontrolisali su igru i držali  loptu na svojoj polovini, da bi Lisičić- Vuković u 57. minutu sa 15 metara postigao gol za velikih 3:0. Konačan rezultat 3:1 na meču u 80. minutu postavio je kapiten gostiju Rajkovača sa bele tačke, nakon starta Matića nad Spremom u šesnaestercu.

„Doveli smo celu sezonu u pitanje, sve je stalo u poslednje kolo, a takve utakmice najteže je odigrati. Ostvarili smo pobedu na kraju i osigurali opstanak, čestitam ekipi  i bez obzira na sve imali smo dobru sezonu i zadovoljan sam zalaganjem igrača na terenu. Sledi nam odmor  do prozivke koja je početkom jula, a do tad ćemo  maksimalno iskoristiti vreme da „napunimo“ baterije za sledeću sezonu- rekao je nakon utakmice Predrag Kandić šef stručnog štaba FK Radnički.

Tabelu i kompletne rezultate pogledajte OVDEhttps://www.zrklik.com/srpska-liga-vojvodina/

 

 

 

FK Radnički Zrenjanin:Baćan Dušan, Milin Aleksandar, Bjelica Nikola, Grbić Nikola, Jovanov Bogdan, Krstinić Nikola, Milivojev Miljan, Savanović Miloš, Matić Žarko, Runjevac Jovan i Zakić Miloš. Zamenici igrača: Bačko Stefan, Petrov Veljko, Lisičić Vuković Stefan, Aćimov Stefan i Tatić Igor.

FK „Bačka 1901“ Subotica: Studen NIkola, Vukelić Miloš, Đurović Luka, Bjedov Bojan, Nenezić Nemanja, Oečić Srđan, Spremo Stefan, Lukić Strahinja, Rakovača Davor, Dobresko Stefan i Manojlović Miloš. Zamenici igrača:Nenadović Mateja, Šušnjar Ognjen, Kukutin Bojan i Masalušić Nikola.