Sedam saobraćajnih nezgoda: jedna osoba teže povređena

Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, od toga pet sa povređenim licima i dve sa materijalnom štetom. U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je teže povređeno, a pet lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 620.500,00 dinara.

Saobraćajne nezgode dogodile su se zbog: neustupanja prvenstva prolaza – dve, nepropisne radnje vozilom – tri i neustupanja prvenstva prolaza i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – dve.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 15 učesnika u saobraćaju i izdato je 86 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 12 vozača, od toga, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 10 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, od kojih je 5 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 8 vozila, od toga, 6 vozila zbog toga što nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila i 2 vozila zbog tehničke neispravnosti.

Podsećaju se svi učesnici u saobraćaju da se i u narednom periodu očekuju kišni dani te se stoga preporučuje pojačana opreznost svih učesnika u saobraćaju. Takođe, i ove nedelje apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap