Novobečejski festival „Velikogospojinski dani“ koji će se ove godine održati od 22. do 27. avgusta okupiće značajna imena iz sveta muzike. Jedna od najvećih domaćih zvezda Svetlana Ceca Ražnatović potvrdila je da će održati koncert na Gospojini u nedelju, 25. avgusta. Ovo će biti njen prvi nastup u Novom Bečeju, a prema njenim rečima čeka nas pravi muzički spektakl koji će, prema procenama organizatora okupiti oko 100.000 ljudi.

„Radujem se što ću nastupati pred novobečejskom publikom. Od svojih kolega sam čula fantastične utiske o Velikogospojinskim danima i ono što mogu da obećam je puno zabave i dobre muzike“ – kaže Ceca.

 

Kada je reč o muzičkom programu Gospojine, ranije je već potvrđen nastup Zvonka Bogdana, koji će svoj koncert održati u petak, 23. avgusta. Subotnji program je rezervisan za ljubitelje rock zvuka, pa će tako prvi u nizu nastupiti popularni mađarski bend Pokolgep. Nakon njih publika će moći da uživa u najvećim hitovima bendova Van Gogh i Hladno pivo.

 

Povodom nastupa svog benda Zvonimir Đukić Đule je rekao da lično voli Novi Bečej.

„Ja sam na Gospojini više puta bio i kada nisam nastupao, bio sam u publici. Neverovatno je koliko ljudi svake godine poseti taj festival. Energija je tamo fantastična – kaže Đule.

 

Grupi Hladno pivo ovogodišnji nastup takođe neće biti prvi. Mile Kekin, pevač benda nedavno je izjavio da onaj ko nije bio na Gospojini ne može ni da zamisli kakva atmosfera vlada tokom festivala.

„Velikogospojinski dani su nama i tada bili veliko iznenađenje jer malo ko od nas je očekivao da se na jednom mestu skupi toliki broj ljudi. Čuo sam sam da ta broja prelazi cifru od 100.000 ljudi. Jedva čekamo da ponovo dođemo i nastupamo pred ovim veselim svetom. Ta energija koju smo tamo doživeli je fantastična i verujem da će u avgustu biti još bolja“ – dodao je Mile.

 

Pored Cece, nedelja 25. avgust biće obeležen i nastupom Dejana Petrovića i njegovog Big benda.

Dejanu Petroviću će ovo takođe biti prvi nastup na Velikoj Gospojini. Kako kaže, uveliko se priprema za svoj nastup i očekuje fantastičnu atmosferu.

Ono što sam uspeo da ispratim na društvenim mrežama ali i na televiziji kada je reč o Gospojini, shvatio sam da je reč o veoma ozbiljnom festivalu, jednom od najmasovnijih u našoj zemlji. Biće mi zadovoljstvo da sviram pred novobečejskom publikom i radujem se tom koncertu“.

 

Organizatori najavljuju najveću posetu do sada, koja prema procenama može dostići cifru od 200.000 ljudi. Kompletan program koji sadrži i prateće manifestacije poput „Poljo-festa“, „Etno bazara“, „Ulice zanatskog piva“ i mnogih drugih biće objavljen narednih dana. Velikogospojinski dani spadaju u jedan od najvećih festivala u Srbiji i važe za pravi porodični festival.  Ulaz za sve koncerte je besplatan.