Zrenjanin- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu uhapsili su K.H. (1969) iz okoline Zrenjanina, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela: neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i drugih pogodnosti, falsifikovanje isprave u saizvršilaštvu i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja u saizvršilaštvu i J.H. (1969) iz okoline Kovačice, osumnjičenog za krivično delo falsifikovanje isprave u saizvršilaštvu.

Policija će, po odobrenju osnovnog javnog tužioca u Zrenjaninu, protiv sedamdesetosmogodišnjeg muškarca podneti krivičnu prijavu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela falsifikovanje isprave u saizvršilaštvu i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja u saizvršilaštvu.

Sumnja se da je K.H. Razvojnom fondu Autonomne pokrajine Vojvodine  d.o.o. Novi Sad podneo falsifikovanu dokumentaciju kako bi dobio kredit za kupovinu poljoprivrednog zemljišta u ukupnom iznosu od 1.500.000 dinara, iako je znao da ne ispunjava uslove, kao i da je na ovaj način doveo u zabludu odgovorna lica u Razvojnom fondu.

J.H. i sedamdesetosmogodišnji muškarac se sumnjiče da su K.H. pomogli u  sačinjavanju lažne dokumentacije, a sedamdesetosmogodišnji muškarac da je po nalogu i uputstvu K.H. falsifikovana dokumenta overavao u drugim institucijama.

Osumnjičenima K.H. i J.H. je, po odobrenju osnovnog javnog tužioca, određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni osnovnom javnom tužiocu u Zrenjaninu.