Zrenjanin- I ove godine u letnjim danima održaće se tradicionalni „Korzo fest“ u ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića – prostor ispred Vodotornja, ispred nekadašnje robne kuće i plato ispred „Dunav osiguranja” u periodu od 05. jula do 10. avgusta, svakog vikenda, petkom i subotom, od 19 do 24 časa.

Za najmlađe program će počinjati u 19 časova i deca će imati priliku da gledaju i uživaju u pozorišnim predstavama, plešu sa plesnim grupama, pevaju sa horovima i učestvuju u slikarskim i radionicama starih zanata. Za njih su angažovani klovnovi i animatori obučeni u likove iz njihovih omiljenih crtaća. Kao i prošle godine, zahvaljujući "Janjinim staklenim iskrama" naši sugrađani će imati priliku da nauče kako se prave mozaici od stakla.

Starije sugrađane, za razliku od prošlih godina očekuju tematski vikendi, predavanja psihologa na zanimljive teme, nastup stend ap (stand up) komičara, koncerti bendova različitih muzičkih žanrova, od 22 časa…

 

Korzo fest je manifestacija koja je nastala 2011. godine u okviru aktivnosti Zone unapređenog poslovanja, sa željom da se kroz različite programe u centru Zrenjanina, građanima ponude kulturni i zabavni sadržaji koji će evocirati i vratiti prave vrednosti i uneti pozitivnu energiju.

Manifestacija je tokom prethodnih godina ostvarila svoj cilj, a to je da se građani i gosti grada tokom letnjih dana pre svega zabave i dobro osećaju u glavnoj ulici, gde se u letnjim večernjim časovima sedi u baštama ugostiteljskih objekata ili šeta kao nekada na
korzou.

Inicijatori i idejni tvorci bili su Marjan Rončević – preduzetnik i predsednik BID-a, Vlada Đurić iz Kulturnog centra Zrenjanin, Radovan Moldovan iz KUD-a „Pionir”, Viorel Flora – akademski slikar, Zoran Jerković – sportski radnik i Vladimir Vasiljev, tadašnji direktor Gradske biblioteke.