Sport- Danas je na stadionu kraj Skrobare u 18 časova  održana prva prozivka igrača FK “Radnički Zrenjanin” čime su počele pripreme za predstojeće prvenstvo Srpske lige grupa “Vojvodina”. Prvenstvo počinje 17.avgusta,  na prozivci je bilo 26 igrača, a trener Predrag Kandić  održao je  prvi trening na pomoćnom stadionu.

Od novopridošlih igrača na prozivci su se pojavili:  povratnik u redove Radničkog golman Nemanja Radović, Bićanin koji je došao iz FK „Omladinac“iz Novih Banovaca, Lazić ( FK Bečej 1918), Krmar ( FK Hajduk Kula), Beljanski (FK Crvena Zvezda Novi Sad), Ćirić ( ŽAK Kikinda), Vinović ( FK Jedinstvo N. Bečej), Đilas ( OFK Novi Sad) i Zeljković (ČSK).

O planovima i ambicijama u svlačionici pred prvi trening govorili su Darko Tošić predsednik kluba, kao i prvi strateg  Predrag Kandić.

“ Novim igračima bih poželeo dobrodošlicu i da  svi  uspešno odradite  pripreme, da budete zdravi i da zajedno ostvarimo uspeh u predstojećoj sezoni. Ambicije kluba su porasle, kroz ove pripreme formiraćemo što bolji tim, da budemo ekipa koja će se umešati u borbu za vrh. Za ove tri godine cilj je bio da se klub postavi na zdrave temelje,  da imamo okusnicu tima koja je zadovoljna i u tome smo uspeli. Sledeća stvar  je iskorak ka gornjem delu tabele, koliko ćemo u tome uspeti najviše zavisi od vas, a ja ću se kao direktor  maksimalno potruditi i obezbediti sve uslove da se domognemo zacrtanog- istakao je Darko Tošić sportski direktor FK „Radnički Zrenjanin“.

„Mesec i po dana  ćemo vojnički raditi, novim igračima  svi moramo da pomognemo, da se što pre adaptiraju u klubu. Meni je izuzetno drago što vas vidim u ovolikom broju, siguran sam da će biti jedna zdrava i dobra konkurencija. Pokušaćemo da napadnemo ligu, pored kvaliteta potrebna je posvećenost, karakter i istrajnost, nećemo biti jedini koji će se boriti za vrh , ali ja verujm u ovu svalčionicu i mislim da ćemo imati snage i pamet da napravimo iskorak- rekao je Predrag Kandić trener FK „Radnički Zrenjanin“.

Na prozivci su bili: Radović, Baćan, Bačko, Kiš, Jovanov, Bjelica, Milin, Maljukan, Bićanin, Lazić, Dučić, Krmar, Milivojev,  Krstinić, Savanović, Kovačević, Matić,Vuković – Lisičić, Runjevac, Petrov, Aćimov, Beljanski, Ćirić, Vinović, Đilas i Zeljković. Nikola Grbić će se ovih dana priključiti pripremama.

Što se pripremnih utakmica tiče FK Radnički je prvu proveru zakazao protiv Kabela u sredu 17. jula, 20. jula protiv Bečeja u gostima, 24. jula protiv Omladinca iz Novih Banovaca kod kuće, 31. jula Kozara u gostima, 3. avgusta  takođe u gostima protiv Vršca, a „generalka“ će se odigrati kod kuće 10. avgusta protiv ekipe Bečkereka iz Temišvara koji igra u trećoj ligi Rumunije.