Zrenjanin- U ponoć, večeras, počinju završni radovi JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin na sanaciji kvara magistralnog voda gradske vodovodne mreže u ulici Žarka Zrenjanina, kada će biti i  prekinuto vodosnabdevanje na teritoriji celog grada.

Planirano je da pomenuti  radovi budu završeni u subotu u 6 časova ujutru, nakon čega će uslediti puštanje vode u gradsku vodovodnu mrežu, a u narednih 45 minuta doći će do stabilizacije pritiska u vodovodnoj mreži i normalizacije vodosnabdevanja na teritoriji celog grada.

„Zbog kompleksnosti radova prekid vodosnabdevanja je neophodan, pa smo se odlučili da radovi budu izvedeni noću kako bi građani što manje osetili posledice nestanka vode. Dakle, u pitanju su završni radovi kojima će se u potpunosti sanirati havarija na magistralnom vodu gradske vodovodne mreže koja se dogodila u ponedeljak 08. juna. Važno je napomenuti da se havarije ovakvog tipa na magistralnom vodu dešavaju veoma retko, jednom u 5 do 10 godina, ne mogu se predvideti i zbog svoje specifičnosti i kompleksnosti zahtevaju maksimalno angažovanje radnika i mehanizacije preduzeća“, rekao je  Siniša Gajin, dipl.inž. rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija  JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin.